Отдих и туризъм

Трявна Отдих и туризъм

Трявна

Най-китната прегръдка на Балкана

Кърджали Отдих и туризъм

Кърджали

Още докато се спускате по стръмно виещия се път, пред вас неочаквано се разкрива панорамна гледка към този южен град, разположен като в шепа между скатовете на планината. През него минава река Арда.

Виена за малки и големи Отдих и туризъм

Виена за малки и големи

След горещите летни дни, мамещи ни към планини и морета, есента ни привлича обратно в града. Но ако все още имате време и сили за почивка, вълнуващи възможности ще откриете и по градските улици.

Остров Корфу Отдих и туризъм

Остров Корфу

Винаги съм искала да отида на остров. Не, винаги съм искала да корабокруширам на остров. Да, точно така! И тази година мечтата ми се сбъдна. Наближаваше 27-ият ми рожден ден. За първи път не знаех какво да правя. Не исках да празнувам. Исках просто да изч

Вълшебният цветен остров - Бурано Отдих и туризъм

Вълшебният цветен остров - Бурано

Остров Бурано е приказен свят, скътан далеч от шума и суетата на Венеция. От кралицата Венеция до тук се стига с корабче, но пътуването трае 45 минути и затова туристите, които идват като численост не са онези тълпи, които посещават града-майка.

Сбогом, Венеция! Отдих и туризъм

Сбогом, Венеция!

Отдавна искам да напиша статия, посветена на Венеция. В случай, че очаквате, обаче, една възхвала на кралицата Венеция, ви предупреждавам, че следващите редове не са за вас. Но кой знае, може пък да намерите нещо полезно за себе си в следващите редове.

Духовна разходка (част 2) Отдих и туризъм

Духовна разходка (част 2)

В миналия брой на сп.”Кенгуру” ви представихме светата обител Рилски манастир „Св.Иван Рилски”. Сега можете да се насладите на духовна разходка из два други също толкова величествени български православни манастира.

Духовна разходка (част 1) Отдих и туризъм

Духовна разходка (част 1)

Специално място в тази поредица трябва да отредим на манастирите. Духовните места, пропити с история, величествено извисени или кротко сгушени сред природните местности из цяла България.

Шалом, Израел!* Отдих и туризъм

Шалом, Израел!*

Добре дошли в страната на кабалата - казвате си вие, гледайки надписа на стената... Докато не разберете, че "кабала" на иврит означава просто "приемна".

Няма нищо гнило в Дания! Отдих и туризъм

Няма нищо гнило в Дания!

(сравнителен анализ на един лаик между две държави, извършен пред кана съмнително кафе и под звуците на енергичен домашен ремонт отдясно)

По-близо до Бог, на връх Безбог Отдих и туризъм

По-близо до Бог, на връх Безбог

„...Няколко снежинки паднаха навън, а една от тях, най-голямата, се закрепи на ръба на единия сандък. Снежинката започна да расте все повече и повече, докато накрая се превърна в жена, обвита в изящна бяла мантия, съшита от милиони святкащи снежинки. Тя б