Отдих и туризъм

Хърватия – сладка приказка Отдих и туризъм

Хърватия – сладка приказка

През последните години малко останаха великолепните, но неоткрити дестинации на Стария континент за нас, българите. Е, Хърватия, която ни е кажи-речи комшийка, е една от тях.

Да се разхладим на Витоша Отдих и туризъм

Да се разхладим на Витоша

През горещото лято жителите и гостите на София разполагат с едно незаменимо средство за отдих, прохлада и развлечение - планината Витоша.

Филипините – рецепта за щастие Отдих и туризъм

Филипините – рецепта за щастие

Да стягаме куфарите за път, не е ли това един от най-хубавите моменти в живота ни и кой от нас не би го сравнил с вълнението да се запознаем с музикална звезда или да скочим с парашут. Тези изживявания хранят фантазията ни и усета за щастие всеки път, ког

Прага Отдих и туризъм

Прага

Прага е един от европейските градове, които завинаги остават в сърцето на тези, които са ги посетили. Колкото и клиширано да звучи, там се усеща един неповторим приказен дух. Обикаляйки из малките улички, човек се чувства като в старовремска история.

Пролетна почивка в няколко посоки Отдих и туризъм

Пролетна почивка в няколко посоки

Българското село е едно от най-приятните места за почивка през пролетта. По това време нито е достатъчно топло за море, нито има хубав сняг за ски, но условията са идеални за една пълноценна ваканция, дори в най-близкото до вашия град село.

Трявна Отдих и туризъм

Трявна

Най-китната прегръдка на Балкана

Кърджали Отдих и туризъм

Кърджали

Още докато се спускате по стръмно виещия се път, пред вас неочаквано се разкрива панорамна гледка към този южен град, разположен като в шепа между скатовете на планината. През него минава река Арда.

Виена за малки и големи Отдих и туризъм

Виена за малки и големи

След горещите летни дни, мамещи ни към планини и морета, есента ни привлича обратно в града. Но ако все още имате време и сили за почивка, вълнуващи възможности ще откриете и по градските улици.

Остров Корфу Отдих и туризъм

Остров Корфу

Винаги съм искала да отида на остров. Не, винаги съм искала да корабокруширам на остров. Да, точно така! И тази година мечтата ми се сбъдна. Наближаваше 27-ият ми рожден ден. За първи път не знаех какво да правя. Не исках да празнувам. Исках просто да изч

Вълшебният цветен остров - Бурано Отдих и туризъм

Вълшебният цветен остров - Бурано

Остров Бурано е приказен свят, скътан далеч от шума и суетата на Венеция. От кралицата Венеция до тук се стига с корабче, но пътуването трае 45 минути и затова туристите, които идват като численост не са онези тълпи, които посещават града-майка.