
Великден
Рецепти
Рецепти
Използването на багрила в готварството датира от незапомнени времена. В миналото високо ценени били екзотичните подправки, много от които били естествени оцветители. Още в египетските папируси се споменава куркума, шафран и червен пипер.
Рецепти
Елдата е зърнена храна, но не e нито житна, нито зърнена култура. Необичайните зрънца са на растения от семейство Лападови, отглеждани още преди 6000 години в Югоизточна Азия.
Рецепти
Чудодеен лек и тоник - вкусен залог за здраве екзотичен аромат и „загряваща" подправка
Рецепти
Засиленото търсене на продукция на органичното земеделие привлича ценителите на биохрани към киноа. Най-често тя е произведена чрез методите на органично земеделие и се предлага със знак Био.
Рецепти
Баницата „царува" на трапезата през всички сезони. Кулинарната фантазия на българина твори какви ли не - сиренява, зелник, клин, млин, тиквеник, млечница, благи, месна или постна...
Рецепти
Смокинята (Ficus carica) - братовчедка на фикуса и черницата, е родена в област в Мала Азия, позната като Кария през античността. И до днес там се произвеждат най-търсените смокини в Турция.