Вкусно и полезно

Кехлибарена сладост Вкусно и полезно

Кехлибарена сладост

За течното злато пчелите отлитат и събират нектар и цветен прашец от милиони цветчета, както и „капчици нощна роса”- маната, секрет от растенията.

Кулинарна екзотика Вкусно и полезно

Кулинарна екзотика

Тропическите плодове са удивителни дарове на природата. Поразяват с причудливи форми, радват с ярки цветове, възхитителен аромат и красота сред екзотични пейзажи и романтични преживявания.

Разхладителни напитки Вкусно и полезно

Разхладителни напитки

Лято - благодатно време, ваканция и отпуска, узрели на слънце плодове и зеленчуци. Но и жарко слънце, ленива мараня, топящ се асфалт, задух... Жадуваме прохлада и свежест в летните жеги. Посягаме често към хладилника за лед и освежаваща напитка.

Мистерията шоколад или щастие на блокче Вкусно и полезно

Мистерията шоколад или щастие на блокче

Топящо се вълшебство, което зашеметява сетивата и ни прави щастливи! Слабост и пристрастяване при шокохолиците, които не могат да живеят и ден без него. Англичаните съветват „Най-подходящото място за упражение по благоразумие е сладкарницата”.

В цъфналата ръж Вкусно и полезно

В цъфналата ръж

Посевите с ръж лесно се разпознават, дори неопитно око не би ги сбъркало с пшеница или други житни растения. Класовете й са по-дълги от тези на пшеницата и ечемика и са с много дълги осили. Цъфтежът е краткотраен - около седмица след като изкласи през юни

Спанакът - посланик на пролетта Вкусно и полезно

Спанакът - посланик на пролетта

Изкусително свеж - символ на ново начало и пробудена природа. Наситено зелена багра в пъстроцветната дъга на храните. Спанакът е от първите зеленчуци, които дръзват да се покажат под току-що стопения сняг в ранна пролет.