Lifestyle

Пране на бебешки дрешки

Кожата на новороденото се нуждае от специална защита и грижи.

Пране на бебешки дрешки

Понякога дори въпреки използването на правилната козметика, ежедневните водни процедури и въздушните бани, тя може да се раздразни, което причинява безпокойство и раздразнителност на малкото човече. В повечето случаи причината за това може да бъде и неподходящият продукт за пране.

За да ви спестим неприятни моменти и за да запазите дрешките по-дълго време здрави, ви предлагаме нашите съвети за избор на подходящ препарат за пране на бебешки дрешки.

  • Използвайте специални средства за деца. Те не съдържат химикалите, открити в конвенционалните препарати, като хлор, фосфатни съединения, повърхностно активни вещества.
  • Геловете за пране са по-удобни от препаратите на прах, тъй като се разтварят напълно и не съществува риск прахът да остави следи по изпраните вече дрешки. Концентрираните препарати са икономически по-изгодни.
  • Купувайте продукти, които са дерматолочично тествани и хипоелергенни. Качествените препарати трябва да остраняват дори упорити петна от бебешко пюре или трева например.
  • Опаковката на бебешкия перилен препарат трябва да бъде съответно етикетирана и включените съставки да са указани на български език.
  • Не добавяйте омекотители, които не са предназначени за бебета. По правило те се отличават с остър мирис, който дразни лигавиците на детето.
  • Новите бебешки дрешки е добре да се изперат и изгладят преди обличане, за да се премахнат микроорганизмите и промишленият прах, което често провокира развитието на алергична реакция. Това е и начин да направите дрешките по-меки и по-приятни на допир.
  • За пране на бебешки дрешки не се използва белина. Дори продуктът да не съдържа хлор и други агресивни компоненти, е невъзможно да се предвиди каква реакция ще предизвика белината върху тялото на детето. Освен това многократното изплакване не може напълно да премахне частиците от продукта от влакната на дрехите.

 

Автор: Нели Христова

 

 

Сподели: