Здраве и красота

Прекрасна кожа в студеното време

С настъпването на студеното време и отоплителния сезон много от нас изпитват дискомфорт от това, че кожата става суха и чувствителна.

Прекрасна кожа в студеното време

Кремове

Подходете внимателно към избора на крем за студеното време. В състава му не трябва да има минерални масла (Mineral oil), вазелин (Vaseline/ Petrolatum) и парафин (Liquid paraffin). Нека  средството съдържа съставки, като витамин E, витамин D, масло от ший, масло от авокадо.

Ако кожата ви е склонна към появата на „звездички” от съдовете, отдайте предпочитанията си на крем с витамин К в състава си.

В случай че кожата ви е суха, но не можете да не използвате тониращо средство, просто добавете към него малко хидратиращ крем, преди да го използвате, и задължително го нанесете половин час преди да излезете.

Грим

Ако се гримирате всеки ден, в студеното време залагайте на по-течните средства, а не на сухите. Използвайте по-кремообразни консистенции, а преди да излезете навън, леко напудрете лицето.

Хидратация

Ако чувствате, че с настъпването на студеното време в дома ви става много сухо и кожата и косата ви се изсушават, предприемете действия за овлажняване на въздуха. Това нормализира нивото на влага в помещението.

Средства за грижа

Средствата за грижа за кожата в есенно-зимния период се отличават от тези, които са подходящи за топлото време на годината. През лятото действат добре геловете и скрабовете. С настъпването на студа е по-мъдро да ги замените с различни видове пяна, меки пилинги, мляко, тоници за чувствителна кожа.

Хранене

Добавете в менюто си риба, ядки, авокадо, зехтин и ленено масло. Те съдържат много мастни киселини, които са изключително полезни за кожата, особено през зимата. Не забравяйте и за зелените плодове и зеленчуци – в тях е много високо съдържанието на витамин С, който помага на организма да изработва колаген в по-големи количества.

Автор: Милена Тошева

 

Сподели: