Здраве

Пробиотици за здраво стомахче

Незрялата храносмилателна система на детето често е повод за дискомфорт, предизвикан от различни заболявания. Можете да ги предотвратите чрез прием на пробиотик, който подпомага доброто храносмилане и регулира чревната перисталтика. Много е важен изборът

Пробиотици за здраво стомахче

Диария, вследствие на употребата на антибиотици

Антибиотиците, успоредно с патогенните микроорганизми, предизвикващи заболяването,  разрушават и полезни микроорганизми в червата и по този начин нарушават баланса на чревната микрофлора. Фактите сочат, че приемането на пробиотикa Waya (Lactobacillus rhamnosus GG) едновременно с антибиотиците може да помогне за предотвратяване на диарията, причинена от антибиотиците. В този случай е добре приемът на пробиотика да продължи поне 1-2 седмици след приключване на антибиотичната терапия, за да се гарантира пълното възстановяване. Препоръчително е пробиотикът да се приема 2 часа след приема на антибиотик.

Грижа още в началото

Особено важно е мъниците да приемат пробиотик Waya (Lactobacillus Rhamnosus GG) от първите си дни, тъй като той се грижи за съзряването на имунната им система и оказва положително влияние върху развитието на полезни микроорганизми в чревния тракт. 

Инфекциозна диария

Причинена е от бактерии, вируси или паразити. При проблем от такъв произход, както и ротавирусна инфекция, която често засяга бебета и малки деца, е подходящо да се приема и пробиотик Waya (Lactobacillus rhamnosus GG), чийто прием на пробиотична култура при остра диария се препоръчва и от европейското дружество на гастроентеролозите и педиатрите.

Възпалителни заболявания на стомаха

Симптомите са: коремни спазми, болки, диария, загуба на тегло и понякога фекална кръв. Именно тук, успоредно с назначеното основно лечение, е голяма ролята на пробиотиците, които възстановят баланса на чревната микрофлора и помагат за по-бързото възстановяване на организма след прекарана инфекция. Нужно е педиатър или специалист да предпише пробиотик с клинично доказано противовъзпалително действие и да прецени дозата и схемата на прием, в зависимост от етапите и сериозността на проблема.

Диария на пътешественика

При пътуване в чужбина обикновено безвредни за едни организми бактерии действат неблагоприятно при други и причиняват разстройство на стомашно-чревния тракт, придружено с диария. Ето защо употребата на пробиотика Waya (Lactobacillus rhamnosus GG) по време на такова пътуване и малко преди това е много полезна за предотвратяване на неприятни и болезнени преживявания както при деца, така и при възрастни. Препоръчително е мъникът да започне с превантивен прием на пробиотика 2-3 седмици преди предстоящата ваканция.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: