Тя и Той

Продукт на месеца – крем за бръснене

Ако се съди по скалните рисунки на първобитните хора, живели преди около 60 000 години назад, още тогава е имало мъже, които не искали да носят бради.

Продукт на месеца – крем за бръснене

Ако се съди по скалните рисунки на първобитните хора, живели преди около 60 000 години назад, още тогава е имало мъже, които не искали да носят бради. В древната шумерска цивилизация за бръснене използвали кремъчни ножове, а за огледало им служел съд с вода. Над 2000 години преди Христа в Египет са се появили дъгообразни бронзови бръсначи. В Римската империя първи започнали да използват желязо, при това техните съоръжения много приличат на съвременните. През 1904 г. Кинг Жиллет получил патент за изобретението си, създадено още през 1895 г., и пуснал в продажба първите безопасни самобръсначки. Постепенно много мъже се вманиачават в гладката кожа, а скоро се осъзнава, че за да се превърне всекидневната хигиена не само в нужна процедура, но и в приятна, са необходими още средства. Така се създава кремът за бръснене.

Съставът на крема за бръсненеhttp://bruneta.ru

В състава на всеки крем за бръснене влиза смес от натриеви и калиеви сапуни, лой, мастни киселини, добавки във вид на водно-глицеринови разтвори и антисептици. Съвременните технологии изискват разумното  използване на специални екстракти, притежаващи противовъзпалителни, антиоксидантни и хемостатични (кръвоспиращи) свойства. В новите рецепти се използват силикон и различни натурални компоненти, придаващи на кожата свежест, еластичност и мекота. Природните антиоксиданти увеличават срока на годност повече от 24 месеца. Наличието на силиконови съединения помага бръсначът да се плъзга изключително меко по кожата.

Как да изберете най-подходящото средство

Правилният избор на крем за бръснене се основава на личното усещане. Необходимо е да се премахнат раздразнението и проблемите с кожата, които може да предизвика зле подбраното средство. Ефектът на подсушаване може да бъде полезен за мазния тип кожа, но изключително опасен за сухия и чувствителния. За сухата кожа е идеален ефектът на овлажняване. Ако при бръснене се усеща дискомфорт, то следва бързо да се смени кремът, докато не е довел до  възпаление. В някои изделия присъстват добавки, които могат да предизвикат алергия. 

Видове и състав

Широкият асортимент козметични продукти за мъже предполага възможност за избор на марки и състав за съответния тип кожа, предпочитан ефект при бръснене, а също и наличие на любим аромат. При избора на крем е необходимо да се обръща внимание не само на характеристиките, но и на компонентите, влизащи в състава му. Именно такъв подход ще осигури лесен и приятен процес на бръснене.

В състава на успокояващия крем влизат подхранващи вещества, предназначени специално за чувствителна кожа. Този продукт е непенлив и съдържа комплекс от специални витамини. При бръснене с него не се получават обриви, зачервяване и всевъзможни раздразнения. Подхранващите вещества осигуряват изключителна гладкост и ефект на релаксация.

В мекия крем-маска се съдържа алое вера и специални екстракти. Лицето след такава процедура изглежда особено гладко и подмладено. В препоръките за употреба обикновено пише: за всеки тип кожа.

В деликатния крем за бръснене обикновено присъстват компоненти, необходими за грижата за чувствителна кожа. Деликатността е обусловена от наличието на алое вера, екстракт от зелен чай, портокал и червено грозде. Друг компонент в състава на това средство може да бъде екстрактът от лайка, който предпазва кожата от раздразнение и притежава успокояващо действие.

Новите видове без пяна успокояват и овлажняват кожата не само по време на бръснене, но и след това. Те често съдържат подхранващи минерали от Мъртво море. Чувствителната кожа, под влиянието на витамин Е, става надеждно защитена от външни въздействия. Може да присъстват и екстракти от женшен и джинджифил.

За проблемна и мазна кожа също съществуват специални кремове за бръснене. Подходящи са за тийнейджъри. Те имат богата консистенция, която осигурява лесно плъзгане при бръснене. Съхраняват PH-баланса в кожата, меката пяна осигурява нежна грижа за юношеската кожа. В състава им влизат екстракти от горчив пелин и флавоноиди.

ПЕРФЕКТНА МЪЖКА СУТРИН

Тя започва с ароматно кафе, гореща кифла и... гладко бръснене. За да се усмихвате и вие през деня, разгледайте нашите предложения, специално създадени за мъжката кожа.

L'oreal Shave gel Гел за бръснене 200 мл, 6.50 лв.

Cliven Shaving foam Пяна за бръснене 200 мл, 5.40 лв.

Santé 2 in 1 facial moisture fluid Хидратиращ биофлуид 2 в 1, 50 мл, 25.00 лв.

Cattier Fresh cleansing gel Почистващ гел за мъже 150 мл, 26.50 лв.

Gillette 3 in 1 Балсам след бръснене 50 мл, 11.00 лв.

Eucerin Deep moisture Хидратираща грижа 50 мл, 29.70 лв.

Vichy Hydra Mag Stick Eyes Хидратиращ стик за околоочния контур 4 мл, 29.10 лв.

 

Автор: Силвия Чалъкова

 

 

Сподели: