Семейно здраве

Простатата и мъжкото сексуално здраве

Неотложни позиви за уриниране, често и нощно ходене до WC- то...
Познато ли Ви е?

Простатата и мъжкото сексуално здраве

Честият секс предпазва от рак на простатата

Неотложни позиви за уриниране, често и нощно ходене  до WC- то...
Познато ли Ви е?

Да,  проблем с простатата, т.нар. ДПХ  (доброкачествена простатна хиперплазия ). 

Доброкачествено нарастване на простатната жлеза е най-разпространеното заболяване при мъжете. Засегнат е почти всеки втори мъж над 50 години. Все още е неизвестно защо това се случва с напредване на възрастта, но се смята, че причината е хормоналният фактор. Обикновено има форма и големина на кестен и тежи около 20 грама, при нарастване може да стане колкото портокал.         

Ако имате тези симптоми, консултирайте се непременно с уролог, за да избегнете възможните усложнения при  ДПХ,  ако простатата не се лекува адекватно.

Вие сами можете да сторите немалко, за да поддържате простатата си в добро здраве.
Хранене
Приемайте с храната достатъчно баластни вещества. Към това принадлежат пълнозърнестите брашна, плодовете и зеленчуците и достатъчното количество течности (около 1-2 литра минерална вода дневно). По възможност избягвайте животинските мазнини и прекомерната употреба на алкохол.
Физическа активност
Погрижете се ежедневно да извършвате поне леки физически усилия, например разходки на чист въздух. Избягвайте продължителното заседяване и прекалено тесните дрехи.
Обърнете внимание на ранните сигнали на тялото
Например трудностите при започване на уриниране или неотложните позиви за уриниране (възпаление) са сигнал за неотложна консултация със специалист.
След 45-годишна възраст веднъж в годината провеждайте профилактичен преглед. Тези изследвания са безболезнени.

Лечебни растения

Хормоналните лекарствени средства, освен недостатъчно ефективни, се оказаха и далеч не безопасни. Антибиотиците, които временно повлияват някои простатити, създават устойчиви на самите себе си колонии от микроорганизми, а и увреждат полезната бактериална флора. Операциите помагат за възстановяването на уринния поток, но не и за цялостното възстановяване на пикочополовата система, затова  на помощ идва:

  „Простатилефект"

В него са включени изпитани лечебни растения, екстрахирани чрез модерни технологии, в оригинални оптимизирани съчетания и удобни за прием форми (капсулна и течна).

„Простатилефект" е един цялостен продукт с предпазно и възстановяващо действие върху пикочните пътища и простатната жлеза. Той съдейства за хормоналното равновесие в организма на мъжа (главно за сметка на концентрирания екстракт от цветен прашец) и за оптималната функция на простатната жлеза (от билковите екстракти от леска, репей, гръмотрън, ветрогон, златна пръчица върбовка и бял трън). Повишава тонуса на пикочния мехур, като съдейства за освобождаването от остатъчна урина. Помага и общо за освобождаването на организма от различни отрови през отделителната система. Подобрява сексуалните възможности. Имуностимулатор е и антиоксидант. Отдалечава признаците на преждевременно остаряване у мъжа.

 Секс и  простата

Честият секс предпазва от заболяване на рак на простатата, сочат данните от проучване, проведено върху 30 000 мъже.
Данните показват, че средно всеки мъж е имал по 7 еякулации на месец. При тези, при които този брой е бил по-голям, не се забелязва съществен риск или предразположеност за развиване на рак на простатата.
При мъжете с по-чести еякулации - от 13 до 20 на месец - и при тези с над 21 на месец се забелязва намаляване на риска от заболяване с 14 на сто и съответно с 33%.
Според една от теориите рискът намалява при по-честите еякулации, тъй като се изкарват от организма веществата и химикалите, които предизвикват рак.
Ракът на простатата е вторият най-разпространен вид раково заболяване при мъжете след рака на кожата.

И накрая, препоръчваме  един уникален продукт за мъже и за жени - "Еромакс Универсал". Той е осъществен като бързо действащ еротичен стимулант, без страничи и нежелани ефекти. Действа за бързо и здравословно повдигане на тонуса - както с цел емоционално и сексуално стимулиране. Подпомага плодовитостта у двата пола, особено подходящ за проблеми със забременяването. Така и за подобряване на общия хормонален статус, за радост от живота и самочувствие.

 

Автор: д-р Димитър Пашкулев, фитотерапевт, специалист вътрешни болести

 

 

Сподели: