Lifestyle

Прозрачна чистота от дълбините на морето

Децата са най-незащитените същества сред нас. Изключително носното дишане до първата им година води до концентрация на дразнещи частици в носната кухина. Освен това имунната им система все още е незряла и те не са усвоили техниката за издухване на носа.

Прозрачна чистота от дълбините на морето

Децата са най-незащитените същества сред нас. Изключително носното дишане до първата им година води до концентрация на дразнещи частици в носната кухина. Освен това имунната им система все още е незряла и те не са усвоили техниката за издухване на носа. Ето защо мъниците се нуждаят от специална грижа, която да подпомага и допълва техния комфорт.

ВРЕДНИТЕ ВЛИЯНИЯ НА ВЪНШНАТА СРЕДА

Факторите, които ограничават функцията на лигавицата на носа, са много и заобикалят детския свят всекидневно. Сред тях са замърсяването на въздуха от прах и газови емисии от автомобили, промишлените замърсители, домашните почистващи средства, тютюневият дим, сухият въздух, алергените, инфекциите и вирусите, гъбичките и негативните фактори, предизвикани от приема на някои лекарства.

НАЗАЛНА ХИГИЕНА

За да се чувства комфортно, бебето трябва да бъде защитено срещу проникване на външни частици и в нослето му не трябва да се натрупват секрети и замърсявания. Важно е и да се грижим за поддържане на естествената влажност на лигавицата и защита от инфекции.

НИЕ СЪВЕТВАМЕ

Списание „Кенгуру" потърси на пазара продукт за комплексна назална хигиена и откри френския продукт Marimer (Gilbert laboratories). Той представлява разтвор на морска вода от залива Канкал, богат на минерали и микроелементи като мед и манган. Не съдържа активни химикали и няма странични ефекти. Спреят за нос е подходящ за новородени, деца и възрастни, без ограничения в годините.

ЗДРАВЕ И КОМФОРТ

При хрема и запушен нос спреят за нос Marimer отмива бактериите и вирусите и улеснява дишането, като отстранява носния секрет. Ако детето ви страда от алергия, продуктът отмива алергените и улеснява дишането. Винаги може да се доверите на спрея и с профилактична цел. Той почиства носната кухина и овлажнява лигавицата на носа.

БЕЗОПАСНОСТ И ХИГИЕНА 

Анатомичният накрайник на флакона, снабден с пръстен, е безопасен както за деца и възрастни, така и за бебета. Антирефлуксната клапа представлява специален предпазител на флакона, защитаващ срещу проникване на замърсявания. Микродифузионната система на разпръскване предоставя по-добър овлажняващ ефект. Предимство на спрея Marimer е липсата на контакт между морската вода и азота (газ-пропелент). Освен това може да се използва от всяко положение на флакона до пълното му изпразване. Съдържа до 500 дози.

Изотоничният разтвор на морска вода Marimer осигурява всекидневна грижа и ефективно допълнение към лечението на възпаления на носната лигавица. Отмива бактериите, вирусите и алергените, почиства носния секрети като го втечнява и така улеснява дишането. Освен това поддържа естествената влажност на носната лигавица и предпазва от възпаление и инфекции. Анатомичният накрайник е подходящ за бебета, деца и възрастни.

 

 

Сподели: