Новини

Първи семинар за бременни „Чета в корема на мама“

Водещи експерти ще представят ползите от пренаталното четене.

На 4 юни 2022 г. (събота) от 11.00 до 13.00 часа в залата на Американския център на Столична библиотека за първи път у нас ще се проведе семинарът „Чета в корема на мама“ за важността на пренаталното четене. Събитието, чийто медиен партньор е списание „Кенгуру“, е организирано от издателство „Ентусиаст“ и фондация „Искам бебе“ в партньорство със Столична библиотека.

В рамките на форума водещи експерти ще представят ползите от пренаталното четене в контекста на цялостната предродилна грижа. В програмата са предвидени презентации на гост-лекторите:

  • Д-р Александър Кобаков, МБАЛ „Св. София“ – „Наука. Бременност. Четене“
  • Вал Стоева, фондация „Детски книги“ – „Да отгледаш читател в първите 1000 дни“
  • Борислава Борисова, Детски център на Столична библиотека – „Какво да четем с децата от 0- до 3-годишна възраст“
  • Почетен гост на събитието ще бъде д-р Румен Велев, изпълнителен директор на Втора САГБАЛ „Шейново“

Семинарът цели да постави ранното четене в кръга от умения и навици, които се формират в месеците преди раждането на детето като неразделна част от ежедневието на новите родители. След форума бъдещите майки ще бъдат запознати с възможностите, които предлага Детският център на Столична библиотека за най-малките читатели на специално организирано посещение в детската читалня.

Входът е свободен, но поради ограничения капацитет на залата е задължителна предварителна регистрация на тел.: +359 878 903 523.

За всички бъдещи майки, които нямат възможност да присъстват, събитието ще бъде предавано на живо във Facebook на страниците на издателство „Ентусиаст“, фондация „Искам бебе“ и МБАЛ „Св. София“.

Събитието се организира от издателство „Ентусиаст“ и фондация „Искам бебе“ в партньорство със Столична библиотека, Книжен център „Гринуич“, Billa, Slingoteka, биобанка „Биогенерация“, Vitanea, Free Spirit, Vitabiotics.

 

Сподели: