Lifestyle

Рецепта за спокоен сън

Сънят е една от ключовите съставки за здравословното и емоционално развитие на детето.

Рецепта за спокоен сън

И тъй като всяко дете е различно, методите, свързани с регулирането му, невинаги работят. Въпреки това, подходящите условия това да стане реалност са изключително важни за осигуряването на здравословни навици за сън и почивка.

И така, ето от какво се нуждаем:

Температура на стаята

Проветрете спалнята преди лягане, така че въздухът вътре да е чист и свеж. Подходящата температура за сън е около 20-22 градуса.

Спално бельо

Естественият текстил кара кожата на бебето да диша и не позволява запарване и претопляне.

Осветление

Загасете основното осветление и оставете включена само деликатна светлина от подходяща нощна лампа.

Емоции

Сигурност и спокойствие – чувствата, които трябва да доминират основно вечер преди лягане. Това лесно може да бъде постигнато с ритуали като къпане, слушане на тиха музика или четене на приказки. Вашето бебе само́ ще ви покаже кое е най-добро за него.

Шум

За да успокоите бебето и да го предразположите да заспи по-бързо, можете да използвате т.нар. бял шум, наподобяващ шума в корема на мама.

Подходящи аромати

На пазара се предлагат специално разработени и подходящи за бебета и малки деца спрейове за спокоен сън. Единственото, което трябва да направите, е да разпръснете ароматите в стаята – върху леглото, спалното бельо, количката или играчките. Продуктите са с деликатни аромати, които доказано успокояват и подобряват съня на детето, като едновременно с това са безопасни за употреба.

 

Автор: Нели Христова

 

Сподели: