РЕЦЕПТИ ЗА МЪНИЦИ
Запечени картофи с шунка и пармезан

Няма нищо по-хубаво от супата на мама или десерта на баба. Приготвената у дома храна е прясна, знаем какво съдържа и най-вече, когато я правим за нашето бебче, винаги слагаме и капка любов.
Рецептите са подходящи за захранени деца, без наличие на алергии и специфични нужди.
Състав:
Картофи, мляко, пресен лук, шунка, масло, сол, пармезан.
Продукти за 1 порция:
2 средни картофа
50 г шунка
1 ч.л. масло
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. нарязан пресен лук
пармезан или друг вид сирене за поръсване, или кашкавал
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват и сваряват. Обелват се и се намачкват с вилица, или се настъргват на едро ренде. Още докато са топли, към тях се добавя маслото, за да се разтопи. Шунката се нарязва на ситно и заедно с лука се добавя към картофите. Всичко се разбърква много добре с прясното мляко, посолява се на вкус и се изсипва в предварително намазнена тавичка. Пече се до получаване на златист загар на силна фурна, като малко преди да стане готово, се поръсва с пармезан или кашкавал.
Сподели: