Нашият дом

Residential Park Sofia - Сбъдната носталгия по безгрижното детство

Впечатлихме се от възможността точно днес и именно в столицата човек да открие чисто, зелено и спокойно място за живеене. Най-вече се впечатлихме от възможността да отгледаш децата си в сигурна среда. Обърнахме се към Георги Ранчев - управител на фирма Li

Residential Park Sofia - Сбъдната носталгия по безгрижното детство

Впечатлихме се от възможността точно днес и именно в столицата човек да открие чисто, зелено и спокойно място за живеене. Най-вече се впечатлихме от възможността да отгледаш децата си в сигурна среда. Обърнахме се към Георги Ранчев - управител на фирма Lindner Immobilien Management EOOD, за да ни разкаже за най-новия жилищен комплекс в София.

Представете вашата фирма.

Линднер е инвеститорът на забележителния проект Бизнес Парк София. Разработването му въведе изключително високи стандарти в строителния сектор. Името Линднер се превърна в синоним на модерни технологии, на смели и успешни инвестиционни проекти, както и на ненадмината надеждност.

Какво е разнообразието от жилищни сгради в Residential Park Sofia?

Комплексът е разположен на около 200 дка площ и обединява три вида жилищни единици - еднофамилни къщи с обособени дворни места, редови къщи - всяка от които между 180 и 380 кв.м. отново с обособен индивидуален двор и апартаменти. Резиденшъл Парк София, с административно име ж.к. София Парк, се отличава с ниско застрояване - до 3 етажа надземно. В кооперациите има по не повече от 8 апартамента, чиито размери са между 80 и 210 кв.м. Заложихме на широките помещения, тъй като днес, на пазара, се усеща липса на просторни 3- и 4-стайни апартаменти. Под всяка кооперация е осигурено подземно паркиране. Освен това по улиците са изградени джобове за паркиране на външни посетители.

Кои са предимствата за живущите във вашия комплекс?

На първо място концепцията на Резиденшъл Парк София е разработена преди да започне самото строителство на комплекса. Помислено е за среда, коренно различна от тази, която можем да видим в София, т.е. самата концепция предполага колите да не се паркират по тротоарите, да има обширни зелени площи, децата да могат да играят свободно. Не на последно място е помислено за сигурността на всички живущи. Това е комплекс от нов тип за България и смятам, че сме постигнали правилния баланс.

Как е устроен режимът във вашия комплекс?

Помислено е за абсолютно всичко. Имаме професионална Facility Management компания (такава, която предоставя удобства и обслужва хората). Ако възникнат някакви проблеми, живущите могат да се обадят на денонощния ни телефон, независимо от казуса, който ги тревожи. Комплексът разполага с пълната гама от Facility Management услуги - 24-часов контрол на достъпа, охрана, поддръжка на зелените площи и поливната система, почистване и т.н. Това означава, че живущите в комплекса трябва да мислят само върху нещата, които касаят личния им живот, а не да обременяват съзнанието си с всекидневни битови проблеми. Купувайки жилище в комплекса, всеки един клиент става част от FM-системата на комплекса, която му осигурява комфорта да разполага напълно със свободното си време. Не на последно място жителите разполагат с отделно обособена интернет мрежа, в която свободно се обсъждат ежедневните събития, организирането на тържества и провеждането на инциативи на територията на Резиденшъл Парк София..

С какво се гордеете най-много?

Предоставяме на хората спокойствие, което липсва в динамиката на София. Гордеем се най-вече с факта, че клиентите ни са щастливи.

Кое е уникалното във вашия комплекс?

В София днес цари носталгия по времената, когато бе възможно децата да играят навън до късно вечерта, без родителите да се притесняват какво се случва с тях. При нас тези времена не са носталгия, а реалност, а това е най-ценното. Разполагаме с обширни пространства между къщите и кооперациите, където са устроени модерни детски площадки и барбекю зони и по този начин хората спокойно могат да организират семейни забавления.

Какви хора живеят в комплекс Residential Park Sofia?

По-голямата част от жителите на комплекса са млади семейства с малки деца - в повечето случаи по две, а имаме и многодетни.

По какъв начин стимулирате именно млади родители да закупуват жилища във вашия комплекс?

В момента подготвяме специални подаръци  за децата, родени в ж.к. София Парк през 2010-та година, което по щастливо стечение на обстоятелставата ще съвпадне с Коледните и Новогодишни празници. Интересно е, че много бъдещи родители активно купуват жилища в нашия комплекс, тъй като това е изключително атрактивна среда за отглеждане на деца.

Какво ще представлява детската градина в комплекса?

Тя е част от Търговската зона и парка на комплекса и нейният груб строеж вече приключи. От септември 2011 година тя ще отвори врати за 100 деца, разпределени в 4 групи. Детската градина ще бъде англоговоряща и ще предоставя възможност за почасово гледане на деца през почивните дни. Сградата ще има топла връзка със спортния ни комплекс, който ще включва фитнес и два плувни басейна (детски и за възрастни). Детската градина ще е от частен характер, но ще е отворена за всички жители на София. Естествено клиентите на Резиденшъл Парк София ще имат предимство за приема в нея и отстъпки от цената на месечната такса.

Представете коледния си проект.

Той е продължение от миналогодишната ни инициатива за опазване на природата. Жалко е коледните дръвчета да бъдат отсичани и дни след празниците изхвърляни на боклука. Затова ние призоваваме всички наши клиенти, а и жителите на София, да закупуват елхички в саксии и след празниците да ги засадят в околосградното пронстранство. Това е мислене в дългосрочен план, което подкрепя борбата с глобалното затопляне. Нашата цел е с подкрепата на жителите на комплекса да създадем още по-зелена среда за живеене, а при интерес и от други жители на София, които няма къде да засадят своите дръвчета - да ги „осиновим" като им дадем възможността да го сторят на територията на Резиденшъл Парк София.

 

Автор: Десислава Христозова

 

 

Сподели: