Lifestyle

Режим „Нова година”: включен

Посрещането на Нова година е вълнуващо събитие за малки и големи.

Режим „Нова година”: включен

В цялата еуфория обаче не трябва да забравяме нещо много важно – как всичко това ще се отрази на малкото човече?

До 8 месеца

Новородените и бебетата до 8-месечна възраст имат ясно установен режим. Ето защо най-важното в празничните дни е да не забравяте това. Детето трябва да спи и да яде навреме, а емоциите около посрещането на празника да оставите настрана. Сега то се нуждае повече от спокойствие и сигурност, отколкото от подаръци и празнични вълнения.

От 8 месеца до 2 години

Децата на тази възраст се нуждаят от комфорт и уют, за да бъдат спокойни. Затова е желателно да планирате посрещането на Новата година у дома.

Не забравяйте, че това е и възрастта на любопитковците. Коледната елха е повече от примамлива, а светещите лампички – нещо вълшебно. За да не помрачите празниците с неприятни инциденти, следете детето да не остава само в стаята с украсата.

Новогодишните представления с деца под 2-годишна възраст не са за препоръчване. Освен че обикновено през нощта е студено и рискувате да разболеете детето, имайте предвид, че мъничето може да се изплаши от фойерверките, шумната тълпа и високата музика наоколо.

От 2 до 3 години

На тази възраст децата вече знаят какво е празник и защо се украсява коледна елха. Някои от тях дори могат да пеят песнички и да рецитират стихотворения на добрия Дядо Коледа. Това обаче съвсем не значи, че режимът, на който са свикнали, трябва да бъде нарушен в името на някакъв празник. Внимавайте и с храната. Нека мъничето не прекалява с бонбоните и сладките неща. Обяснете му, че от тях може да го заболи корем, а това ще му попречи да прави снежни човеци например.

Автор: Нели Христова

 

Сподели: