Lifestyle

Родени през ноември

Независимо от това дали вярвате в съдбата от звездите, факт е, че месецът, в който е роден наследникът ви, може да изиграе ключова роля в неговия живот.

Родени през ноември

Ето какви изследвания са правени за родените през единайсетия месец от годината мъници:

1. Големи са шансовете децата да са левичари

Резултатите от изследване сочат, че мъжете, родени в периода от ноември до януари, често пишат с лявата ръка, в сравнение с представителите на силния пол, появили се на бял свят през други месеци. Учените нямат логично обяснение за това, но смятат, този факт има връзка с ранното излагане на слънчева светлина, докато са в утробата, което потенциално повишава нивото на тестостерона и може да увеличи шансовете за укрепване на лявата страна на тялото, съответно – лявата ръка.

2. Често са с атлетично тяло

Изследвания, проведени в Университета в Есекс, показват, че децата, родени през октомври или ноември, са по-силни и по-издръжливи, в сравнение с връстниците си. Според учените, това се дължи на повечето слънчева светлина, озарявала майките им през последните месеци от бременността, която осигурява витамин D и укрепва костите на малчуганите.

3. По-малки са шансовете да страдат от сърдечни заболявания или рак на белите дробове

Поне така твърдят авторите на изследване, проведено в Университета в Колумбия и публикувано в Journal of the American Medical Informatics Association, според което хората, родени през ноември, са с по-нисък риск да заболеят от рак на белите дробове и сърдечни проблеми, но пък са с повишен риск от появата на болести на дихателните пътища.

4. Хризантемата е тяхното цвете

Въпреки че при нас хризантемата символизира спомена за мъртвите, тъгата и преходността на живота, на Изток тя е символ на младостта и дълголетието. Смята се, че хризантемата носи щастие в дома. Освен това, цветето е доста издръжливо и се отглежда трудно – точно като децата, родени през ноември.

5. Хората имат високо мнение за тях

Kогато правим парти за рожден ден през ноември, празнуваме заедно с Леонардо ди Каприо, Скарлет Йохансон, Мартин Скорсезе, Джоди Фостър, Раян Гослинг и много други, за които като цяло обществото има високо мнение. Също като за вашите деца.

6. Те са обаятелни

Хората, родени през ноември, по хороскоп могат да са или Скорпион, или Стрелец – и двата знака са любимци в компанията.

Скорпионите са лоялни, харизматични и амбициозни, докато Стрелците са известни със своите любознателност, оптимизъм и склонност към авантюри.

Автор: Милена Тошева

 

Сподели: