Салата Нисоаз с млечен дресинг
Юнски предложения

300 г бейби картофи
1 консерва риба тон в собствен сос
1 малка краставица
1 червена чушка
1 малка зелена салата
1-2 шепи чери домати
1 малка глава червен лук
5-8 маслини
2 твърдо сварени яйца
2 с.л. червен оцет
1с.л. лимонов сок
1 скилидка чесън
1 ч.л. дижонска горчица
60 мл зехтин екстра върджин
сол и черен пипер
аншоа за гарниране
магданоз
Съставките за дресинга се разбъркват добре. Картофите се нарязват на кубчета и се сваряват на пара. Към тях се добавя отцедената риба тон и 1-2 с.л. от дресинга. Разбъркват се внимателно и се слагат в плато. Прибавят се нарязаните зеленчуци, накъсаната салата, маслините, четвъртинки яйца и аншоа. Гарнира се с останалия дресинг.
Автор и фотограф: Димитрина Бунова
Сподели: