Тя и Той

Секс диагностика – Какъв сте вие?

В какво се крие тайната на щастливия и хармоничен сексуален живот? Оказва се, съвсем не е в техниката, позите и съвместимостта, а в нас самите.

Секс диагностика – Какъв сте вие?

В какво се крие тайната на щастливия и хармоничен сексуален живот? Оказва се, съвсем не е в техниката, позите и съвместимостта, а в нас самите.

Въпреки изобилието от информация за секса, не всички хора могат да се похвалят с щастлив сексуален живот. Щом страстта утихне, отваряме очи и разбираме, че човекът, намиращ се до нас, съвсем не е този, който ни е нужен. Надяваме се на това, че новият партньор ще бъде по-подходящ любовник, но всичко се повтаря отново. А всъщност само от нас зависи да имаме щастлив сексуален живот.

Сексуални роли

При получаването на сексуален опит, ние се учим да се държим по определен начин и често, за да скрием своята уязвимост, приемаме различни сексуални роли. Повечето хора избират няколко роли, които се променят в зависимост от ситуацията. Ако не сте доволни от сексуалния си живот, е възможно да сте станали заложник на някоя определена роля, която ви ограничава. Намирайки себе си в определен персонаж, не се опитвайте да го преодолеете, а използвайте тази информация за по-нататъшната си сексуална диагностика. Не съществуват правилни и грешни стилове, начини на любов и сексуални роли. Стилът ви се нуждае от изменение, ако сексът не ви удовлетворява, ако предизвиква негативни усещания към себе си и партньора, ако е повод да се разстройвате.

Командир

Ставате много нервни, ако изгубите контрол над ситуацията. За вас е нужно да управлявате случващото се, както в секса, така и в живота. Обичате да командвате и да критикувате. Държите се повелително и агресивно. От партньора си може да получите обвинение, че го задушавате.

В действителност: Не вярвате, че можете да обичате, че някой може да удовлетвори вашите нужди. Свикнали сте да носите отговорност за всичко, което ви се случва, затова давате на партньора си инструкции как трябва да ви обича, без да му позволявате инициативата да дойде от него.  Много ви се иска да се грижат за вас, но именно това не допускате да се случи със своя излишен контрол.

Вие се нуждаете: Да се научите да се отпускате и да давате възможност на партньора си да избира как точно да проявява любовта си. Научете се да му се доверявате и да бъдете внимателни към неговите желания и предложения. Учете се на гъвкавост, търпение и доверие в живота си като цяло.

Жертва

Винаги се свързвате с неправилни партньори, които безсрамно ви използват. Винаги встъпвате в отношения с хора, които не ви обичат достатъчно и не са способни да ви направят щастливи. Ако сексът не ви удовлетворява, мълчите за това. В живота си също се боите да не обидите някого, никога не отстоявате своите интереси, не молите никого за нищо. Мечтаете да срещнете идеалния човек, който да усеща всички ваши желания и да ви оцени по достойнство.

В действителност: Просто се страхувате да изразите своите чувства, боите се да останете сам, не уважавате себе си, защото си мислите, че не заслужавате щастие.

Вие се нуждаете: Да се научите да изказвате своите желания и да бъдете по-активни, да казвате „не", когато е необходимо, да се доверявате на себе си и своите чувства.

Егоист

Винаги сте доволни от себе си и своя сексуален живот. Заставяте партньора си да се държи по такъв начин, че вие да получавате максимално удоволствие. Толкова сте обсебени от собствените си преживявания и усещания, че не обръщате внимание на потребностите на партньора. Знаете какво искате и от какво се нуждаете. В живота си сте капризни, непристъпни и не обичате да изслушвате другите. Хората около вас изпитват липса на любов, обида от това, че ги използвате.

В действителност: Много се страхувате да не попаднете в зависимост от своя партньор, затова избягвате да се сближавате. Боите се да не останете сами и необичани.

Вие се нуждаете: Да се научите не само да вземате, но и да отдавате радостни емоции на партньора си, вслушвайки се в неговите чувства.

Актьор/актриса

Цялото ви поведение и външен вид дава да се разбере, че сте най-страстната/ият любовница/ик. Необходимо ви е да получавате огромно внимание и одобрение от окръжаващите, иначе се обиждате и си мислите, че не ви обичат. Склонни сте към мелодрама, ревност и обичате да преувеличавате похвалите и възторга, създавайки много шум и суета около собствената си персона. Хората около вас често се чувстват изолирани, предадени и раздразнителни.

В действителност: Демонстрирайки своята повишена сексуалност, вие маскирате страха си да не се представите като лош любовник/ца. Подсъзнателно сте уверени в това, че не обичат вас, а образът, който създавате. Боите се, че сами по себе си не сте така интересни, както вашият имидж. Зад мелодрамата прикривате неувереността си и потребността от любов и внимание.

Вие се нуждаете: Да разберете, че обичат вас, не играта ви. Не се страхувайте да покажете своето Аз. Научете се да се отпускате, да дарявате любов, а не да изобразявате любов.

Агресор

В секса се държите агресивно, грубо и винаги се стремите да доминирате. Обичате да говорите непристойно, хапете, щипете и т. н. За вас сексът не е удоволствие, а възможност да изкарате натрупаната агресия и удовлетворите жаждата си за власт. В живота може да бъдете както агресивна, нетърпелива, избухлива и непредсказуема личност, така и тиха и незабележима, проявяваща агресия само в постелите. Не е задължително да сте склонни към садизъм, просто вашата страст е гневът, а не любовта. Партньорът ви усеща страх, тревожност и гняв, чувство на неудовлетвореност.

В действителност: Дълбоко в себе си страдате от комплекси. Най-вероятно сте били жертва на насилие и унижение в детството. Ненавиждате противоположния пол, боите се да не останете без любов, обидени от това, че не ви обичат. Боите се да не попаднете под чуждо влияние и да покажете своята уязвимост.

Вие се нуждаете: Да се научите да показвате своята слабост и уязвимост, да разбирате причините за своя гняв, да се доверявате на хората.

Лентяй

Избягвате близостта, намирайки си винаги нови оправдания. Обвинявате партньора си в излишен тормоз. Проявявате минимум страсти, бягате от проблемите, не проявявате емоции, рационални и разсъдливи, отнасяте се към себе си много сериозно.  Партньорът ви се чувства неуверен, изпитва гняв и отчаяние.

В действителност: Обикновено такова поведение е характерно за хората, които живеят с нелюбими партньори. Но има и други причини. Възможно е да избягвате сблъсъка с реалността, както в постелите, така и в живота. Дълбоко в душата си сте чувствителни и уязвими хора, страхуващи се от интимност. Убедени сте, че близките отношения могат да ви донесат само беди.

Вие се нуждаете: Да се научите да живеете за днешния ден, а не само да си спомняте негативното от вчерашния. Не е задължително да бъдете идеален, за да ви обичат. Научете се да бъдете гъвкав, да се доверявате на любовта и да се веселите.

Помнете! Нашето поведение в леглото е пряко свързано с нашето държание и живот като цяло. Променяйки своето сексуално поведение, може да промените целия си живот.


Автор: Силвия Чалъкова

 

 

Сподели: