Lifestyle

Шишето на моето бебе

Въпросите, свързани с грижите за новороденото след раждането, са много.

Шишето на моето бебе

Един от най-важните моменти е изборът на шишето за хранене.

Шишето за хранене на бебето е от съществено значение в арсенала на домакинството, независимо дали бебето е на изкуствено хранене или на кърма. В първия случай шишето е жизненоважно, а във втория ще ни е нужно, ако искаме да излезем от вкъщи и някой друг да нахрани детето с предварително изцедена кърма.

Колко е достатъчно?

За да отговорите на този въпрос, трябва да прецените на какъв тип хранене е бебето. Ако планирате да кърмите, на първо време ще ви е нужно поне 1 шише от 120-150 мл. Разбира се, ще го използвате тогава, когато трябва да излезете, за да може някой друг да нахрани бебето вместо вас.

Ако детето се храни с шише, може да са необходими 4-6 шишета. За приготвяне на млякото са подходящи бутилки от 150-270 мл в първите месеци от живота и 360 мл за по-големите деца. Шишето от 120 или 150 мл е подходящо за вода или бебешки чай. Обикновено в този случай са нужни най-малко 3 бутилки – за да имате време да ги стерилизирате преди всяко хранене.

Съвети за избор

Изберете безопасен и висококачествен продукт, като обърнете внимание на няколко основни момента:

  • материала, от който е направена бутилката;
  • размера и формата на шишето;
  • материала и формата на биберона.

Стъклените бутилки се считат за най-идеалните първи шишета за новородено. Те са хигиенични, издръжливи, мият се лесно и могат да се стерилизират многократно. Като минус на стъклената бутилка може да се посочи, че тя е по-тежка и за детето не е удобно да я държи само́.

Бутилката за хранене за новородени, изработена от висококачествена пластмаса, е издръжлива, здрава, лека и е по-удобна за детето да я държи в ръце. Преди да купите такава, не забравяйте да прочетете състава на пластмасата – много е важно да не съдържа вредни примеси и бисфенол.

 

Много майки знаят какво е колики и искат да сведат до минимум дискомфорта за бебето. За това може да помогне специалното иновативно изобретение – шишето против колики. Специалната технология предотвратява поглъщането на въздух по време на хранене, като различните производители предлагат свои собствени начини за решаване на този проблем.

За бебета, които са родени преждевременно, са необходими специални грижи и специално шише за недоносени. Формата и конструкцията на тази бутилка осигуряват лесен и бърз начин за хранене без допълнителни усилия.

 

Автор: Нели Христова

 

Сподели: