Здраве и красота

Сияйна кожа в няколко стъпки

Искате кожата ви да бъде идеално чиста, тонизирана и хидратирана? Следвайте тези стъпки и ще успеете!

Сияйна кожа в няколко стъпки

Стъпка 1: Почистване

Измиването на лицето може да изглежда елементарно, но всъщност има своите тънкости. Използвайте хладка вода, защото горещата изсушава кожата. Изберете качествено почистващо средство – мицеларна вода, гел или пяна, съдържащо натурални компоненти. Попийте с мека кърпа, без да търкате, защото така ще разтегнете кожата и ще предизвикате появата на бръчки.

Съставките

Доверявайте се на козметични предложения без присъствие на сапун, алкохол, парабени или оцветители.

Стъпка 2: Успокояване

Обтрийте лицето с памучен тампон, напоен с лосион или тоник, съобразени с типа кожа. Тяхната задача е да освежат и успокоят епидермиса, грижейки се за несъвършенствата му (като зачервявания, акне, сухота).

Стъпка 3: Хидратиране

Преди да нанесете грима си, задължително нанесете хидратиращ крем. Той не само ще осигури влажност на кожата, но и ще забави стареенето. Спрете се на продукт със слънцезащитен фактор, който ще ви предпази от опасните лъчи. Не пропускайте зоната около очите, тъй като най-тънката част от кожата изисква специфична грижа. Спрете се на крем за околоочния контур и го разнесете прецизно.

Чувствителна и защитена

Ако кожата ви е чувствителна, трябва продуктите и от трите фази в постигането на съвършена визия да са в унисон с нуждите й. Следете на етикета на измиващото средство, лосиона и крема да е посочено, че са подходящи за такъв вид кожа. По този начин ще я защитите от вредните атмосферни влияния и ще избегнете раздразнения и алергични реакции.  

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: