Нашият дом

Спалнята издайник

Хората са различни, имат различни вкусове и различни усещания за красиво и уютно. Интересно е как темпераментът на всеки отделен индивид заема основно място в избора за цветове, материи и подредба на мебелите.

Спалнята е интимното пространство на всеки

Спалнята издайник

Кажете къде спите и ние ще ви разясним особеностите на характера ви! Спалните на романтика и на любителя на класиката изглеждат съвършено различно.

Хората са различни, имат различни вкусове и различни усещания за красиво и уютно. Интересно е как темпераментът на всеки отделен индивид заема основно място в избора за цветове, материи и подредба на мебелите.

Спалнята е интимното пространство на всеки. Тя трябва да е красива, удобна и да отговаря на вашата индивидуалност. Вариантите са много, но нека надникнем в спалните на няколко основни типа темперамент!

Оптимизъм

Хората оптимисти залагат на светлите и нежни цветове. Оттенъците на розово и бежово сякаш изпълват стаята с лъчите на изгряващото слънце. Изчистените мебели са удобни и функционални. Много е подходящо съчетанието на открити и закрити етажерки.

Съсредоточеност

Линиите на мебелите са изчистени и строги. Всеки предмет в спалнята има свое точно определено място. Леглото не е претрупано и е разположено пред прозореца, което дава дълбочина на пространството.

Консервативност

Типичен класически интериор - стената зад леглото е боядисана в цвят, който контрастира с останалите стени. Чаршафите и покривките на леглото са в същата цветова гама. Спалнята на консервативния тип е класическа, цветовете са изчистени и контрастни, а мебелите са от традиционно орехово дърво.

Романтичност

Покривките на леглото и чаршафите са направени от леки копринени материи. Те стигат до пода и плавно се „разливат".  Пердетата са от полупрозрачни материи и създават усещане за празник - за двама!

Галантност

В тази спалня преобладават флоралните мотиви. Стените и аксесоарите в стаята са „облечени" в еднакви материи и цветове. Скосеният таван и уютът, който се създава, са въплъщение на женската тайнственост.

Практичност

Изящно стилизиране на мебелите и аксесоарите. В тази стая е приятно не само да се спи, но и да прекарваш свободното си време. Всичко е разположено така, че да е удобно и близо. 

 

Автор: Биляна Цветкова

 

 

Сподели: