Новини

Специалисти в помощ на кърменето

Отбелязваме Световната седмица на кърменето.

От 1 до 7 август 2022 г. отбелязваме Световната седмица на кърменето – глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето. През 1990 г. във Флоренция е приета Декларацията Innocenti на УНИЦЕФ, според която: „Световна цел за възможно най-добро здраве и хранене на майката и детето трябва да бъде всички жени да са в състояние да кърмят децата си изцяло и всички бебета през първите четири-шест месеца да бъдат хранени изключително с майчино мляко.“

Тази идеална форма на детското хранене може да бъде осъществена, ако жените бъдат подкрепяни.

Банка за майчина кърма (БМК) в София е една от институциите, чиито приоритет е не само подкрепа за кърмене, но и осигуряване на кърма за деца в риск.

На 4 август 2022 г. от 15:00 ч. в сградата на Банка за майчина кърма на ул. „Сава Михайлов“ №57 ще се организира среща на медицински специалисти, педиатри и неонатолози от различни институции, и лица ангажирани с тази кауза.

За да бъдем полезни на кърмещите майки и бебетата в риск, в центъра на дискусията ще поставим въпроси, свързани с възможностите, които има Банката за  майчина кърма в София, и проблемите, пред които са изправени медицинските специалисти с надежда тази среща да бъде начало на взаимно сътрудничество.

Заявка за участие можете да подадете на имейла на БМК [email protected] или на д-р Весела Милошева (координатор на събитието): тел. 02/828-15-10; 0887/665-323. 

 

Сподели: