Семейно здраве

Срещу зимното напълняване решение има...

Каква е най-добрата диета? Това без съмнение е често задаван въпрос. Някои считат, че това е най-нискокалоричната диета, чийто "връх" несъмнено е лечебното гладуване. Съществуват режими, които съдържат пълноценно количество мазнини и белтъчини, изключва

Срещу зимното напълняване решение има...

Каква е най-добрата диета? Това без съмнение е често задаван въпрос. Някои считат, че това е най-нискокалоричната диета, чийто "връх" несъмнено е лечебното гладуване. Съществуват режими, които съдържат пълноценно количество мазнини и белтъчини, изключвайки въобще въглехидратите. В други диети белтъчините са над нормата, но пък няма мазнини, а въглехидратите са почти в норма.

Аз считам, че диетите, ограничаващи приема на един или друг тип необходими на организма вещества са изключително опасни!

В стремежа си да отслабнете, не трябва да доведете организма си до критично състояние, лишавайки го от всичко. Истината е в мярката  и дозата. Все по-чести стават случаите и на хора, спазващи диета, с тежки разстройства на психиката и обмяната на веществата. Бъдете внимателни в крайностите.

Най правилният подход е да се комбинират всички възможни методи за отслабване!

Ако все пак сте решили, че всички усилия (диети и фитнес), които влагате не са достатъчни, доверете се на съвременните препарати за намаляване на теглото. Избирайте продукти, които са на растителна основа без химия. Коригирането на теглото наистина е тежка задача. Най-важното е, че имате съюзници в борбата срещу излишните килограми. Питате се, кои са те?

Други общи условия за здравословно хранене са:

- минимум алкохол;

- минимум захар;

- минимум стрес;

- максимум фибри;

- максимум радост и самоуважение;

- позитивно мислене  и добронамереност.

Практиката показа, че хранителният и двигателният режими не са достатъчни за постигане на добри резултати. Тук е мястото на помощните средства и препарати.

Подходящи в това отношение са  серията "Биокорект плюс" и  „Пектолка".

 "Биокорект плюс"са серия от седем изцяло натурални продукти. Под формата на капки и на капсули. Съдържат пчелни продукти и доказали своята ефикасност лечебни билки. Благодарение на добре подбраните съставки, притежават свойството да намаляват апетита, действат добре при запек и задържане на течности в организма. Имат лек слабителен ефект и спомагат за общото укрепване на организма, защото действат като антиоксидант и най-важното „стопяват"  излишните килограми.

Това са и едни от най-дълго клинично тестваните продукти за отслабване в България.

Клиничните  изследвания  на продуктите от серията "Биокорект Плюс",  направени в Транспортна болница,  показват, че след двумесечен прием на Биокорект Плюс" се наблюдава редукция на теглото с приблизително 6 кг /месечно 3%/ от конкретното  тегло на съответния „пациент" / и намаление на  обиколката на талията  с 9 см.

Не се лишавайте от десерт!

Ако усещате, че организмът ви се нуждае от нещо сладко, дайте му го - под формата на вкусно пектиново блокче - „Пектолка",  подходящо е и за деца над 4-годишна възраст!

Предназначен  за активизиране на общата веществообмяна, намаляване на ефектите от стреса върху организма и за допълващо въздействие при склонност към напълняване. В състава им са включени високоактивни растителни екстракти. Цялостният комплекс на „Пектолка" позволява по-бързо разграждане на приетите калории и вече натрупани мастни депа, и за създаване на по-спокойно отношение към проблема с храненето, с цел да се избягват вредните за здравето „люшкания" от гладуване към преяждане.                                                                                                         

Приемането на нещо сладко в малко количество е по-реалистичният подход към храненето. На организма са необходими въглехидрати - най-малкото за добро настроение, бодрост и енергичност.

Продуктите са част от инициативата на Фондация „И аз мога"( I Can Too)  - „Зелена линия".

Зелената линия е знак за благотворителност и израз на социална ангажираност.

 Фирма „Мирта Медикус" включи част от своите продукти към нея, като постави върху тях разпознавателния стикер Green Line . I Can Too.eu. Проценти от продажбата на този продукт отиват в помощ на децата с увреждания и по-конкретно за създаване на Център за деца с аутизъм в гр. Пловдив.

С този стикер се обозначава социалната идентификация на продукта, с която се дава възможност на потребителя да направи своя социален избор.

 

Автор: доц.  д-р Светослав Ханджиев   дм

 

 

Сподели: