Новини

Стартират благотворителните семейни бягания NN Family Run в подкрепа на децата от SOS Детски селища България

Oт края на 2015 г. NN България е спонсор на две инициативи - NN Kids Run и NN Family Run - в партньорство с 5KmRun - сдружение, организиращо бягания в парковете на големите градове на страната.

 

Oт края на 2015 г. NN България е спонсор на две инициативи - NN Kids Run и NN Family Run - в партньорство с 5KmRun - сдружение, организиращо бягания в парковете на големите градове на страната. Ангажиментът на NN България е продължение на усилията на NN Group да подкрепя активния начин на живот чрез спонсорство на различни спортни мероприятия в сферата на бягането в държавите, в които осъществява своята дейност. Чрез подкрепата на детското и семейното бягане в България NN цели да насърчи активността, здравословния начин на живот и общуването в семейството.

 

Първото семейно бягане NN Family Run се проведе през м. април 2016 г. в София, а през следващия месец октомври обхватът на спонсорираните от NN България бягания ще бъде разширен с още 3 града - Пловдив, Варна и Бургас. В семейните бягания, които ще се проведат в рамките на  четири поредни съботни дни, ще могат да се включат семейства без ограничения на възраст, пол, брой членове или предишен опит в бягането.

 

Датите на семейните бягания са, както следва:

Пловдив - 1 октомври - Гребна база, 09:00 ч.

Варна - 8 октомври, Морска градина, 09:00 ч.

Бургас - 15 октомври, Морска градина, 09:00 ч.

София - 22 октомври - Южен парк, 09:00 ч.

 

Мотото на семейните бягания ще бъде „Твоят километър е важен!", а участието на всички ще бъде обвързано с благотворителна кауза - за всеки пробяган километър на всеки финиширал по 5-километровото трасе участник NN ще дари по 1 лв. за деца в риск или такива, лишени от родителски грижи, подпомагани по различните програми на SOS Детски селища България.

 

Месецът с бегачески събития, подкрепени от NN България, ще завърши с традиционното детско бягане NN Kids Run в Южния парк в София на 29.10.2016 г.

 

NN България кани всички активни хора да се да се включат в бяганията и да подкрепете добрата кауза.

 

 

Сподели: