Lifestyle

Свежо пране, чисти съдове

Препаратите, с които перете дрехите и измивате съдовете на мъника, се различават от тези за възрастни.

Свежо пране, чисти съдове

Какво трябва да знаете при покупката им?

Прецизна селекция

Бебешката кожа е изключително тънка, което я прави чувствителна и податлива на раздразнения. Ето защо трябва да сте особено внимателни както при избора на козметика, така и на продукти за хигиена. Купувайте единствено предложения, подходящи за мъници.

Без оцветители и аромати

Избягвайте прахове, течни препарати или омекотители, съдържащи агресивни аромати и оцветители, тъй като те са силен алерген и дразнят кожата. Понякога признаците на алергична реакция не се появяват веднага, а след няколко дни. Затова следете детето и спрете употребата на продукта, забележите ли зачервяване. 

Течна свежест

Прахообразните препарати често не се разграждат докрай и могат да провокират обриви. По-доброто решение са течните варианти, които се разтварят напълно и могат да се използват и за ръчно, и за машинно изпиране.

На масата

Шишетата, съдовете и приборите за хранене на дребосъка също се нуждаят от щателно измиване. Нека това става с препарати, създадени с тази цел. Те трябва да се разпенват, отмиват и да не оставят следи. Така хигиенизирането ще бъде ефективно и безопасно.

Детайлите

Почиствайте шишетата на бебето веднага след хранене, като използвате специално отделени за тази цел средства – гъба, четка, кърпа. Обърнете внимание на гърлото на шишето, тъй като в улеите се събират много микроби. Когато стерилизирате, нека да бъде с бутилирана или филтрирана вода, за да не се натрупват налепи по повърхността на съдовете.

Автор: Ива Лалова

 

 

Сподели: