Бременност

Сънищата на мама

Скептичните сред вас ще кажат: „Ама какви сънища?

Сънищата на мама

Аз едва дремвам между честите посещения в тоалетната, гаденето и киселините.“ Не оспорваме влиянието на дискомфорта през деветте месеца върху почивката ви. Но се надяваме, че когато успеете да затворите очи, се озовавате в страната на сънищата. Замисляли ли сте се какво означават те?

9 месеца емоции

„Бременността е плашещ, вълнуващ и емоционален период. Ето защо е напълно нормално сънищата на бъдещите майки да са пропити с мислите и страховете, които често не могат да изразят“, казва специалистът по тълкуване на сънища и автор на 3 книги по темата Лори Куин Лоуенберг. Според нея, изживяното насън помага на жените да се подготвят за новата си роля на майки. Ето как Лоуенберг обяснява 6 от най-често срещаните сънища на мамчетата: 

Загубване/забравяне на бебето

Осъзнавате, че скоро ще сте отговорни за малкото човече, и се тревожите още отсега за сигурността му.

Спречкване

Този сън е типичен за третия триместър, когато сте изтощени физически и душевно. Дразнят ви неща, които обикновено подминавате, и натрупаният през деня гняв „избухва“ нощем.

Смърт

Ако сънувате, че умирате, подсъзнанието ви помага да се освободите от старото си Аз и да посрещнете новото – на мама. В случай че си отива друг човек, предстои промяна в досегашните ви отношения.

Секс

Розовите сънища се появяват във втория триместър, когато сте преодолели сутрешното неразположение и се радвате на чувствените си извивки.

Коремът отвътре

Виждате в утробата си, защото сте нетърпеливи да узнаете как изглежда мъничето. Тук е моментът въображението ви да се прояви с пълна сила и да ви покаже малчугана. 

Раждане в котило

Многото котенца са символ на трудностите, които срещате, очаквайки рожбата си. Или може би отразяват първото раждане, на което сте били свидетел – това на домашния си любимец.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: