Здраве и красота

Тайната на дългата младост

Младостта е състояние на духа, отношението към живота и към самия себе си.

Тайната на дългата младост

За да я удължите, е необходимо да се откажете от някои Навици. И ще усетите как животът ви ще се промени.

Бъдете активни!

 

Немалко е писано за активностите, но вероятно не знаете, че физическите упражнения подобряват паметта, вниманието и способността да се мисли трезво, тъй като се повишава скоростта, с която се обработва информацията в мозъка, а така също се увеличава обемът на сивото вещество.

Консумирайте повече растителни храни

Учените са доказали, че хората, които консумират на закуска, обяд и вечеря пресни плодове и зеленчуци, боледуват по-рядко. Диетата, съставена изцяло от растителни продукти, спира появата на рак. И една жена, която иска да остане млада, ще се подложи на този тип хранене, нали?

Повече общуване!

 

Общуването с хората е изключително важно. Жените, които искат да си побъбрят със съседи и приятели, обикновено се хвалят с прекрасно умствено и физическо самочувствие – могат да си ходят на гости, да правят разходки, а така остават здрави.

Твоето лице не е твоята душа

Времето променя лицето. Когато започне да ви се струва, че лицето, което гледате в огледалото, принадлежи на някой друг, се появява чувството на отчуждение. Но това, което е във вас самите, никой и нищо не може да ви го отнеме – дори и времето. Помнете това!

Приемайте предизвикателствата на живота

Новите впечатления, развлечения и интелектуални задачи стимулират мозъчната дейност.

Събития = опит

Наблюдавайте себе си, осъзнавайте всичко, което се случва – това е ценен житейски урок. Години наред сте се въоръжавали с чувства и знания, умения, възприятия. Във вас живеят всички хора, които сте били някога. Това напомня на клавиши на пиано, готови да зазвучат, ако имате мелодия.

Прогонвайте страховете и си намерете хоби

Никога не се страхувайте от това, че има малко време, или че няма да успеете да направите нещо в живота. Страхът ви заставя да бягате още по-бързо, затова и се тревожите дни наред. Вместо да прекарвате времето си вкъщи пред телевизора, пишете романи, четете, рисувайте картини, запишете се на курс по готварство – запълвайте дните си с това, за което сте мечтали. Тогава ще изчезне страхът и всичко ще се промени. Ще имате отново контрол върху бъдещето, доколкото е възможно, без да изпадате в паника. Ще се изненадате приятно, че изборът не се ограничава с напредването на годините, напротив – разширява се. Имате невероятни възможности, възползвайте се от тях на всяка цена! И бъдете все така жизнерадостни и прекрасни!

Автор: Милена Тошева

 

Сподели: