Здраве и красота

Техника Боуен за здрав дух и тяло

Техниката Боуен е нежен, неинвазивен и холистичен метод, който помага на тялото да се балансира и го стимулира да се самолекува.

Техника Боуен за здрав дух и тяло

Човешкото тяло е съвършена система, която може да се саморегулира и самовъзстановява. Стресът и тревожността пречат на тези процеси. Боуен терапията влияе както на физическо ниво, така и на психоемоционално и ментално ниво. Подпомага отпускането и освобождаването от стреса, подобрява съня, а оттам и ежедневието.

Нежните Боуен движения помагат на тялото да „превключи“ на режим почивка и на оздравителните процеси да се активират. Целта на Боуен терапията е да се постигне дълбоко ниво на релаксация и оттам да се възвърне състоянието на баланс и хармония. Отпускането по време на процедурата е изключително важно. Работи се с леки движения на ниво кожа-подкожие и се цели да се изпратят импулси към вегетативната нервна система.

Техниката Боуен помага при различни проблеми на опорно-двигателния апарат, като болки в кръста и врата, ставите, включително замръзнало рамо, мускулни болки и дисбаланс и др. Помага още при хормонални проблеми, нередовен цикъл, проблеми със забременяване, автоимунни заболявания, проблеми със съня, депресии, паник атаки, дихателни и храносмилателни проблеми. Терапията е полезна и за най-малките – при новородени бебета за колики, рефлукс, запек или диария, запушен слъзен канал, нощно напикаване при по-големи дечица, сколиоза и др.

Тоня Благоева е Боуен терапевт мастър ниво и вече десета година работи и живее мечтата си – да помага на хората да са по-здрави и по-щастливи. От математик и банков служител тя става Боуен терапевт, завършва второ висше Рехабилитатор и не спира да се развива, за да служи по-добре на хората, които й се доверяват.

Повече за Тоня Благоева можете да прочете на сайта й: www.therapybowen.com, както и във FB: https://www.facebook.com/therapybowen. Можете да се свържете с Тоня на тел.: 0899525470. Повече за Боуен и списък с всички терапевти в България ще откриете на официалния сайт на Боуен за страната: www.bowen.bg.

 

Сподели: