Тя и Той

Тя на 40, той на 20

...години. Голямата възрастова разлика, голямото разминаване или голямата среща.

Тя на 40, той на 20

Любовта не пита, тя идва внезапно, нахлува в живота ви, в ежедневието ви, в мислите ви. Не ви пита на колко години сте, какво работите, за какво мечтаете и най-вече, не ви пита как сте си представяла любимия. Да, често се получава разминаване в това, за което сме си мечтали и това, което ни се случва в действителност. Не си мислете обаче, че разминаването означава разочарование, поне не е задължително.

Тя на 40, той на 20!

Малко е шокиращо на пръв поглед. Представяте ли си? Младият, неопитен, див, необуздан, купонясващ младеж и зрялата, улегнала, спокойна, преуспяла дама. Пълна противоположност, но се привличат, те са заедно, обичат се, карат се, точно като вас, само че имат 20 години разлика помежду си. Цяло едно поколение е застанало между тях и ги сочи с пръст. В ежедневието си сме свидетели на множество двойки, при които мъжът е с минимум 20 години по-възрастен от жената. Гледката - нормална, естествена, приемлива. Дори си има логично обяснение - попечителство. Или както го наричат младите момичета - любов. Странно разбиране за любовта, но все пак оправдано. Какво се случва обаче, когато видите двойка с по-възрастна жена и по-млад мъж? Веднага извръщате глава и заклеймявате жената. Защо? Защото да си попечител е мъжка работа или младото момче не е влюбено? Не, просто се очаква жената да си стои „мирно", да стои вкъщи, на работа...

Господин Перфектен и борбата за него

За да се подготвя за темата, отделих доста време за ровене в интернет пространството. Оказа се, че нетът е засипан със материали от самотни, огорчени и отекчени жени. Жени, които изливат отрицателните си емоции към мъжете под форма на статии, есета и съчинения. Теми, които са изпълнени със съвети как да откриете перфектния, как да се предпазите от неподходящия, защо жените си падаме по лошите момчета и т.н. Милиони съвети, цели блогове и страници, които валят, умножават се и се предават от сървър на сървър, от IP адрес на IP адрес. Зачудих се, наистина ли е толкова трудно да намериш господин перфектен?! Така например според повечето материали, които прочетох, в никакъв случай не може да се обвържете трайно с младежа от бара или дискотеката, също така не може да бъде и колегата, най-добрият приятел, бившето гадже на колежка, приятелка... Сега прибавете и мъжете, които не спадат към социалното, политическото, религиозното и дори сексуалното ви виждане. Май остана доста нисък процент „подходящи" партньори. Любимият ми израз, който в последно време доста често чувам е, че на един мъж му се пада по жена и нещо, а на една жена й се пада по мъж без нещо, според статистически данни (не гарантирам кой е провел статистическото проучване). Така, за нас, мили дами, остава да решим с какво бихме направили компромис.

Часът на истината

Един ден се събуждате, поглеждате се в огледалото и виждате, че сте на 40 години. Какво се е случило? Борили сте се с образование, кариера, забавления и някъде там по пътя сте забравили за семейството. Или просто не сте срещнали „подходящия". Или сте създала „перфектното" семейство, послушен съпруг, две деца, апартамент в София. Борили сте се с всичко като истински мъж. Да, точно така и сега пак като истински мъж имате нужда от свеж полъх. Един млад, стегнат жребец. Звучи ви прекалено? Не! Вие сте съвременна еманципирана жена. Жена с нужди, с желания и мечти, жена с кариера и много пари. Да и неусетно сте навлезли в кризата на средната възраст - 40 години. Мислихте си, че тези измишльотини важат само за мъжете? Истинската еманципирана жена приема мъжката си половина и гордо намества ташаците си под полата.

 

Автор: Биляна Цветкова

 

 

Сподели: