Lifestyle

Той е виновен за прогреса

Забелязали ли сте, че напоследък по магазините се появиха доста бебешки стоки, които изглеждат, меко казано, странно и дълго се чудите какво е предназначението им? Европейски социолози са категорични, че за всичко това са виновни татковците!

Той е виновен за прогреса

Забелязали ли сте, че напоследък по магазините се появиха доста бебешки стоки, които изглеждат, меко казано, странно и дълго се чудите какво е предназначението им? Повечето от тях са просто нужните вещи за отглеждането на едно дете, но видът им е уникален. Европейски социолози са категорични, че за всичко това са виновни татковците!

ЗАЩО?

Правителствата в някои страни, включително и България, уредиха законодателството така, че бащата да може да вземе отпуска по майчинство от половинката си. И така... таткото влиза в бебешкия свят с гръм и трясък. Или по-скоро бебешкият свят се изтърсва на главата на таткото с гръм и трясък. Въпросът е кой ще наложи своите стандарти. Засега печели таткото, защото бебешките стоки определено прогресират.

ПЪРВА ПОМОЩ ЗА ТАТКО

За таткото е лесно да бута количката и сменя пелени. Трудно е обаче да стане мама. Затова пазарът все по-често предлага иновативни методи за естествено отглеждане на бебето. Специално в помощ на бащите някои американски и европейски производители пускат на пазара аксесоар за кърмене. Той наподобява майчината гърда. Таткото го слага, като го закача с колани за раменете си. Резервоарът се пълни с кърма или мляко за кърмачета. Аксесоарът за кърмене придобива голяма популярност, тъй като по този начин таткото успява да предостави така важния за бебето контакт с тялото.

В тази категория влизат и слинговете и кенгурутата, благодарение на които бащите могат да държат до себе си бебетата и да извършват останалите си ангажименти.

КОЙ КАЗА, ЧЕ ИСКА РОЗОВО?

„Пълни глупости!", би казал всеки себеуважаващ се татко в майчинство. Розовото и синьото вече не са модерни. Независимо от пола на бебето мъжете предпочитат елегантния вид на черното. Ето защо и през последните години именно черните колички станаха толкова популярни. И с кой цвят са комбинирани най-често? Другата любов на мъжете - червеното. Кола - количка, все тая! Важното е да има стил.

И КАТО ЩЕ СИ ГОВОРИМ ЗА КОЛИ...

Конструкцията на транспортното средство е от значение също толкова, колкото и цветът. Все пак таткото ще е с количката всеки ден по няколко часа. И ако майката е била готова да търпи някои несъвършенства на детското возило, то таткото не може да си позволи такъв компромис. Ето как се появяват количките с иновативни конструкции, специални рамки, изляти до съвършенство амортисьори, волани като на автомобил, многофункционални кошове за бебето.

И ИГРАЧКИТЕ

Играчките не са това, което бяха. Дървените кубчета просто се редят едно върху друго. Най-новите модели самолети и камиони обаче искат работа - и само мъжката логика и купища инструменти могат да измислят как да сглобят играчката на мъника.

Ще ви споделя нещо лично, което, сигурна съм, се случва във всяко семейство. След всеки празник децата не си играят с подаръците, а с часове седят и гледат как татко им сглобява вертолети, коли, автобуси, роботи и механизирани къщи. И неговите очи светят. И усмивката не слиза от лицето му.

 

Автор: Десислава Христозова

 

 

Сподели: