Здраве

Топ 4 покупки за кърмене

Дар за цял живот. Течно злато. Любов във всяка капка.

Топ 4 покупки за кърмене

Кърмата се радва на много поетични определения, затвърждаващи значението й за здравето на бебето и връзката му с неговата майка. Освен със сантиментален ореол, кърменето се свързва и с полезни покупки, четири от които са тема на следващите редове.  

 

1. Сутиен за кърмене

Практичният сутиен за кърмене заема важно място в колекцията с аксесоари, улесняващи храненето на малкото човече. Снабдете се с модел от памук, тъй като меката материя няма да дразни чувствителните зърна. Бельото трябва да разполага и с копчета за бързо и лесно разкопчаване. Чрез тях можете да кърмите, без да се налага да сваляте целия сутиен. Еластичните чашки пък позволяват да поставяте подплънки, предпазващи дрехите от кърмата.

 

2. Крем за зърната на гърдите

За да запазите кожата на гърдите гладка и еластична, използвайте гел, който ще предотврати напукването на зърната и образуването на рагади. Нанасяйте продукт с естествени съставки след всяко кърмене и ще се радвате на подхранващ и омекотяващ ефект.

 

3. Помпа за кърма

Уредът стимулира лактацията и чрез редовното му прилагане ще осигурявате на детето оптимални количества мляко, когато нуждите му нараснат. Помпата – ръчна, електрическа или електронна, е незаменима и при плоски, хлътнали или разранени зърна. Тя е решението при недоносеност, налагаща престой на мъника в неонатологично отделение, както и в други ситуации, разделящи майката и бебето.  

 

4. Стол за кърмене

Спокойствието е основна съставка на успешното кърмене. Постигнете го, създавайки специално кътче в дома си, отредено единствено за храненето на дребосъчето. Акцент в импровизирания оазис е стол, който ще подари удобство и на вас, и на него. Можете да избирате между различни варианти, най-търсени сред които са кожените кресла с регулираща се облегалка и вариациите тип люлка, изработени от дърво.   

 

Отличници

Норвегия може да се похвали с най-висок процент кърмени бебета в света. 99% от новородените в скандинавската държава се хранят с майчино мляко, 80% от тях – поне до 6 месеца. Перу, Бразилия, Япония и Филипините допълват списъка със страни, провеждащи дългогодишна политика за насърчаване на кърменето. 

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: