Бременност

Топ 5 излишни тревоги

В романтичните комедии ежедневието на бъдещата майка често е представено като безметежно.

Топ 5 излишни тревоги

Истинският график на мамчето обаче е далеч по-натоварен. Ето защо всяка излишна тревога е нежелана пречка към изживяването на прекрасни 9 месеца. Пропуснете следващите поводи за притеснения, за да посрещнете детето си свежи и готови за майчинството.

1. Закъснявате

Последното, което трябва да ви интересува, докато очаквате бебе, е часовникът. Сигурни сме, че и най-стриктните ви приятели ще се отнесат с разбиране, ако се позабавите, опитвайки се да обуете и завържете обувките, които едва забелязвате под корема си.

2. Решенията ви са необичайни

Изумявате околните с избора си на ястия в ресторант, или изявявате желание да гледате нашумял филм на ужасите – не се притеснявайте от новото си, авантюристично аз, а просто обвинете хормоните за всичко.

3. Имате небрежен външен вид

Всички искаме да сме сияещи бременни жени, които носят елегантни рокли със свободна кройка и кокетно оправят буклите си, обяснявайки как деветте месеца не са причина да занемарим външността си. Уви, честите дремвания не се отразяват добре на прическата, а подутите крака не оставят голям избор на обувки. И да не сте с визия като от списание, какво от това? Щастието от предстоящата среща с малкото човече е далеч по-впечатляващо от перфектната кожа на онази брюнетка от рекламата на козметика. 

4. Ставате претенциозни

В стаята е задушно – трябва да се проветри. Свекърва ви говори на висок тон – молите я да намали децибелите, за да не стресира малчугана. В случай че се питате – не, не сте се превърнали в претенциозна дива. Просто се грижите и за своя комфорт, и за този на дребосъка под сърцето си.  

5. Пропускате забавни излизания

Липсата ви на няколко шумни партита не е болка за умиране – тепърва ще превземате дискотеките, когато хлапето поотрасне.

През каквото и да преминавате през бременността, помнете, че си струва – щастието да станеш майка заличава всеки миг основателни или безпочвени притеснения.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: