Lifestyle

Уроците на мама ветеран

Тя е ходеща енциклопедия по въпросите, свързани с отглеждането на децата – дори д-р Спок би завидял на прозренията й.

Уроците на мама ветеран

Хубавото на непресъхващия й извор на знания е, че е готова да го сподели. Представяме ви: мама ветеран и съветите й към новаците в родителството.

1. Светът на бебето не е перфектен и това е нормално

Не се стремете да създадете възвишена Вселена за мъничето, лишена от болка и тъга. Ролята ви е да научите крехкото същество как да преодолява трудностите.

2. Разковничето е в графика

За да избегнете хаоса, характерен за битието на невръстните сладури, организирайте ежедневието им в стриктен режим. Когато храненето, сънят и разходките са планувани предварително, няма да се стига до нервни изблици и протести... и от малки, и от големи.

3. Не се страхувайте да звъните на лекаря

Майките се притесняват напразно за различни симптоми на децата в 98% от случаите. Останалите 2%, обаче, често са сигнал за нещо сериозно. Затова винаги се обаждайте на педиатъра, забележите ли обезпокоителни признаци.     

4. Няма да ви е лесно да се върнете на работа

Завръщането на работното място ще е предизвикателство и за вас, и за детето. Колкото и да сте изостанали с новостите в своя бранш, а хлапето да страда от отсъствието ви, и двамата ще се адаптирате. Просто бъдете търпеливи и правете миговете заедно незабравими.

Точният помощник

При избора на детегледачка, която да ви отменя в грижите за дребосъчето, се ръководете от интуицията си... и от препоръките на кандидатката. Вижте как се държи с детето и преценете можете ли да й го поверите.

5. Грижете се за себе си

Може вече да сте майка, но сте и жена с контакти и интереси. Ето защо не се лишавайте от срещи с приятелки, отидете на масаж, купете си нещо хубаво. Така ще се завърнете при детенцето заредени и готови за новите му подвизи.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: