Новини

Успешно пътешествие за героите от „Роден под щастлива звезда“

Тримата приятели от кукления музикален спектакъл приключенстваха в различни кътчета на България.

Героите поеха на път със своето вълшебно и приключенско корабче. Те искат да достигат до децата от малки и големи кътчета на страната, за да им разказват за великата сила на смелостта, за това как с приятелите лесно и весело се преодоляват страховете и колко вълнуващо е да следваш порива на своето сърце. Тази година техният маршрут се обогати с още дестинации. Започнал от София и завършил в Бургас, приключенският маршрут на тримата приятели премина през Стара Загора, Казанлък, Плачковци, Сунгурларе, Айтос, Ахтопол, Созопол. Осъществиха и приказно пътуване до Родопите, където гостуваха на децата в село Добралък благодарение на фестивала „Да шепнеш миналото, да докосваш бъдещето”.

Като любители на морските пътешествия, те пуснаха котва в Община Бургас и се срещнаха с децата от кварталите „Лозово“, „Черно море“, „Рудник“, „Долно Езерово“, „Горно Езерово“, „Победа“, село Равнец, село Брястовец, гр. Българово. Бяха и специални гости на Дневен център за възрастни с ментални увреждания „Св. св. Козма и Дамян“ в гр. Стара Загора и Дневен център за деца с увреждания „Св. Николай Чудотворец“ в гр. Бургас. По покана на младия и вдъхновяващ екип на Народно читалище „Синева – 2020“ тримата разказаха своята история и на децата в гр. Синеморец. Заключителното представление от тазгодишното турне на тримата герои от „Роден под щастлива звезда“ се случи на сцена „Охлюва“ (Културен център „Морско казино“) в град Бургас, където си пожелаха с деца и родители до нови срещи и през следващото лято.

Кукленият музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда” е по текстове на финландската писателка Туве Янсон с авторската драматизация и режисура на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова. Цялостната творческа програма, създадена от артистите, предоставя възможност за докосване до магията на театралното и музикалното изкуство.

 

Сподели: