Здраве

Важната хигиена

Хигиената е сред важните моменти в грижата за детето.

Важната хигиена

Следващите редове са посветени на продуктите, гарантиращи чистота и здраве на мъника.  

Почистване и измиване

Ще ви бъдат необходими крем сапуни, шампоани, душ гелове. Практично решение са измиващите лосиони за коса и тяло. Снабдете се с продукти с хипоалергенна формула с неутрално pH.

Мийте косата на детето веднъж на 5-7 дни, защото по-честото измиване предизвиква зависимост и тя започва да се омазнява по-бързо.

Овлажняване

След като сте изкъпали малкото човече, трябва да хидратирате кожата му. Нанасяйте лосиони с деликатен аромат, които успокояват сухата кожа. Не пропускайте и кремовете против подсичане, тъй като те не само подхранват, но и предпазват от зачервявания и раздразнения.

Най-сигурният начин да се избегне подсичането е кожата да се поддържа суха, т.е. винаги я подсушавайте добре след баня (с попиване, без триене).

 

Експресна чистота

Мокрите кърпички са идеален начин да подарите на бебчо мигновена чистота, където и да се намирате. Те са особено полезни при смяната на пелените, а също и преди и след хранене. Качествените кърпички отстраняват замърсяванията и правят кожата мека.

Прецизен избор

Доверявайте се на марки, чийто асортимент е изцяло предназначен за бебета. Само така ще сте сигурни, че кожата на малкото човече получава най-добрата грижа.  

Автор: Ива Лалова

Консултант: д-р Валентин Вълчев, дерматолог

МЦ „FiHealth”, ул. „Професор Александър Фол“ 2, ж.к. Студентски град, София

 

Сподели: