Lifestyle

Важните въпроси за пране на бебешките дрешки

Прането на дрешките по неправилен начин може да раздразни деликатната кожа на бебето и да провокира алергии.

Важните въпроси за пране на бебешките дрешки

За да избегнете тази опасност, вижте отговорите на важните въпроси за хигиената на детския гардероб, дадени от известния дерматолог и експерт в грижата за кожата д-р Стефани Хо. 

Трябва ли да използвам единствено перилни препарати за бебета?

Ако се страхувате от раздразнения и алергии, доверете се на препаратите, предназначени за деца. Макар някои от продуктите за възрастни да са подходящи за чувствителна кожа, те съдържат силни аромати и оцветители. А предложенията за мъници включват аромати, които са хипоалергенни.

Оптимално количество

Следвайте указанията на опаковката и перете с посоченото количество. Когато то е малко, дрехите няма да бъдат изпрани качествено. В случай че прекалите, препаратът може да остане по тъканите и да раздразни кожата.

Колко често да пера чаршафите и играчките?

Всяка седмица. Имайте едно наум за плюшените играчки – колкото и старателно да ги перете, по тях често остават нечистотии. Затова не ги оставяйте в креватчето на малчугана, ако страда от алергии, екзема, или има чувствителна кожа.  

Домашна прах

Редовно изпирайте пердетата и килимите, тъй като задържат прах – носител на хиляди бактерии.

Мога ли да пера дрехите на детето заедно с нашите?

Препоръчително е, освен бебешките дрешки, и дрехите в контакт с бебешката кожа да бъдат обработвани със специализирани препарати с натурални аромати.

По-плътните дрехи изискват ли често пране?

За разлика от бельото и ежедневните дрешки, не е задължително да перете по-плътните (като вълнени пуловери например) след всяко носене. Освен ако по тях няма петна, пот или натрапчив източник на неприятна миризма.

Нужно ли е да пускам в пералнята новите дрешки?

Да, защото така ще отстраните остатъците от използвани при изработката вещества, както и от прахта, която се събира, докато стоят в магазина.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: