Lifestyle

Вече няма да си играя с теб

Сплотеният кръг от момиченца се разцепи. Едно погледна встрани. И видя... момченце. Той й направи подарък - бебе. Не е ли това мечтата на всяка малка принцеса? Ами да! Много скоро обаче момиченцето върна погледа си към приятелския кръг. Но той вече не беш

Вече няма да си играя с теб

Сплотеният кръг от момиченца се разцепи. Едно погледна встрани. И видя... момченце. Той й направи подарък - бебе. Не е ли това мечтата на всяка малка принцеса? Ами да! Много скоро обаче момиченцето върна погледа си към приятелския кръг. Но той вече не беше цял. Другарките в живота, които си обещаваха вечна вярност, се бяха разбягали. Уплашиха се от нейното предателство. А тя мечтаеше за хармония - прекрасно семейство и силна връзка с приятелките. Как да залепи счупеното? Дори и да успее, онази грозна пукнатина щеше ли завинаги да напомня за нейното мимолетно поглеждане встрани, което промени целия й свят?

БЪДЕТЕ ИНИЦИАТОР

И мен ме отхвърлиха. Още докато бях бременна, усещах как приятелките ми една по една започват да ме вземат за твърде сериозна и ограничена откъм възможности - не ходех по заведения за пушачи (тогава имаше такива), не скачах в дискотеки, в девет вечерта вече ми се доспиваше... пълна скука за нормалните хора. Аз обаче ги обичах и реших, че може да не се виждаме непременно в 23 часа в бара. Освен това не се притеснявах аз да организирам срещите. Ясно е, че промяната идва от моя страна и ако исках да запазя хората около себе си, аз трябваше да съм инициаторът.

Имала съм цели периоди от месеци, в които не съм виждала приятелите си, но ги „проверявах" по телефона редовно. Така бях в течение с техния живот и просто изчаквах момента, в който и аз ще съм „на линия" за купоните.

ПОДРАЖАВАЙТЕ НА ИЗВЕСТНИТЕ МАЙКИ

Така и така следим клюките за тях, поне да си „откраднем" нещо полезно. Те се гримират, излизат, носят секси дрешки. Защо да не го правим и ние? Статусът „МАЙКА" не задължително е свързан със статус „ТЕТКА".

ПОДХОДЯЩИЯТ ЧАС

Канете гости вкъщи. Нагласете обаче нещата така, че приятелките ви да дойдат, когато бебето спи. По този начин ще имате възможност да пресъздадете старата атмосфера на безгрижни момичета.

ТЕМИ ТАБУ

Не говорете за захранването на бебето. Не говорете за новото „гу-гу". Не говорете за болките по време на раждане. Не говорете за стриите. Не говорете за увисването на гърдите. Не говорете за нищо, което е чуждо за приятелките ви на този етап! Всички тези проблеми можете да обсъдите подробно с „колежките" от градинката. Сега сте онази стара УСМИХНАТА НЕПРОМЕНЕНА ЕНЕРГИЧНА красавица, която не е изгубила нищо от предишния си живот.

2 В 1

Не знам защо много майки смятат, че ежедневният маршрут трябва да се състои само от дома до детската площадка с разнообразяване към млечната кухня. Ако сте шофьор, можете да ходите навсякъде с бебето - по този начин и то свиква да бъде мобилно и да не капризничи, когато чуе шум или трябва да яде в колата. Ако нямате возило, според вас защо производителите са създали кенгуру и слинг? За ваше удобство.

ХАЙДЕ ДА НЕ СЕ ЗАЛЪГВАМЕ

Ясно е, че промяна има. И то голяма. Приятелите ви стават в 11 часа, тогава вие сте в парка. Те излизат в 21 часа, докато вие кърмите. Да не говорим, че в 2 часа те се прибират, поклащайки се весело, а вие люлеете бебето. Със сигурност няма да можете да си осигурите старите безспирни купони. Но нали затова животът е измислил перфектната формула:

БАБА/ДЕТЕГЛЕДАЧКА + БЕБЕ = МАМА ОТНОВО Е МОМИЧЕ

10 ЗЛАТНИ ПРАВИЛА

КАК ДА ЗАПАЗИМ КРЪГА ЦЯЛ

1. Когато се обърнете към семейния живот, не забравяйте редовно да поглеждате и към моминския кръг.

2. Постарайте се да ДОПЪЛНИТЕ живота си, а не да го ПРОМЕНЯТЕ.

3. За нищо на света не забравяйте старите навици.

4. Гримирайте се всеки ден, дори и да не излизате от дома.

5. Пускайте си любимата музика на МАХ.

6. Четете книги, РАЗЛИЧНИ от темата БЕБЕ.

7. Дори и да ви се спи, не отказвайте покана за рожден ден.

8. Фактът, че сте бременна, не ви задължава да скочите в бабешките гащи и широкия анцуг. Не допускайте тези страстоубийци да влязат в гардероба ви.

9. Не кърмете пред нераждалите си приятелки - гледката ги плаши. Не заголвайте демонстративно бременния си корем - за вас той е симпатичен, докато за тях - истински ужас.

10. Разберете едно - ВИЕ СТЕ БРЕМЕННА, НЕ ЗОМБИ! ВИЕ СТЕ МАЙКА, НЕ ОТШЕЛНИК!

 

Автор: Десислава Христозова

 

 

Сподели: