Lifestyle

Вълшебна първа Коледа

Първата Коледа на детето е щастливо събитие и за него, и за родителите му.

Вълшебна първа Коледа

Предлагаме ви рецепта, с помощта на която светлият празник ще остане прекрасен спомен за цялото семейство.

100 г коледни пижамки

Сутринта на Коледа всички се пременете с еднакви коледни пижами. Така ще създадете у малчугана усещането, че сте едно цяло. А и снимките от празничното утро ще са досущ като картички.

200 г приказни играчки за елхата

Прибавете сантиментален щрих към украсата на дръвчето, като прикрепите кадър с мъничето в миниатюрна рамка – направете малка дупка в горната й част, през която промушете червена панделка. Закачете спомена и всяка година добавяйте нов, за да отбелязвате развитието на сладура.

3 снимки с Дядо Коледа 

Ако бебчо е съвсем малък, едва ли ще жадува да бъде заснет с непознатия белобрад старец. Но пък във всеки семеен фотоалбум трябва да присъстват кадри, уловили широко отворените очи на дребосъка, чудещ се кой е този с червения костюм. Направете поне 3 снимки на хлапето, отразяващи етапите в отношението му към Дядо Коледа – недоверие, любопитство, радост.

1 чорапче с името на бебето

Тук е моментът креативните мами и татковци да се развихрят. Освен че можете да избродирате името на мъника върху коледното му чорапче, дайте воля на фантазията си и украсете аксесоара с мъниста или брокат. По-несръчните могат да възложат тази задача на шивашко ателие, но е хубаво да направят поръчката поне месец преди празниците, за да са сигурни, че чорапът ще бъде закачен навреме на видно място у дома.

Коледни лампички – на око

Бъдете разточителни с коледните лампички. Нека са с различни цветове и размери, за да потопят наследника ви в пъстра атмосфера на приказни светлини.   

3 кг подаръци

Позволете на детето да разопакова не само своите подаръци, а и тези на останалите членове на фамилията. Еуфорията, изписана на лицата им, ще накара мъника да се почувства като властелин на щастието – завидна титла за крехката му възраст, нали? 

Сега смесете съставките на коледната фиеста и подарете на бебчо незабравими мигове.

Снимки: Г-жа Череша

 

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: