Здраве

Коварните неща Здраве

Коварните неща

Бобче, грахче, топче, дребно камъче, батерия за часовник (тип таблетка), части от конструктури. Какво ли е общото между тях? На пръв поглед напълно различни, всички тези неща са обединени от едно – идеални са за „пъхане“ в нослетата на децата.

Защита от насекоми Здраве

Защита от насекоми

Освен радост и приключения, разходките на открито носят на малчуганите и риск от близка среща с насекоми. Хвъркатите неприятели могат да бъдат неутрализирани с помощта на репеленти, чиито особености не бива да пренебрегвате.

Грешки при крусти Здраве

Грешки при крусти

Въпреки че не са заразни или провокирани от алергии, млечните корички върху скалпа на бебето, наричани още крусти, са проблем, чието разрешаване изисква постоянство и търпение.

Сълзи в очите Здраве

Сълзи в очите

Ако вашето бебче не плаче, но очичките му са пълни със сълзи, най-вероятно има запушени слъзни канали. Ако забележите такъв проблем, не отлагайте посещението при лекар, най-добре – детски офталмолог, който ще ви посъветва как да постъпите в ситуацията.

Стомашни неволи Здраве

Стомашни неволи

Лятото е сезон, който освен много слънце, приятни емоции и жадувана почивка, може да донесе и неприятни стомашни проблеми, особено за малките деца. За отключване на червената лампичка „болно коремче” е достатъчно глътка вода от мръсен басейн или хапка неи

Слънцезащита за мъници Здраве

Слънцезащита за мъници

Освен много емоции и игри на открито, топлото време върви в комплект и с опасните слънчеви лъчи. За да не бъдат засегнати от влиянието им, децата могат да бъдат защитени с няколко основни правила.

Пробиотици за здраво стомахче Здраве

Пробиотици за здраво стомахче

Незрялата храносмилателна система на детето често е повод за дискомфорт, предизвикан от различни заболявания. Можете да ги предотвратите чрез прием на пробиотик, който подпомага доброто храносмилане и регулира чревната перисталтика. Много е важен изборът

Кога коликите са опасни? Здраве

Кога коликите са опасни?

За коликите е изписано много. Знаете, че плачът на малкото човече може да се дължи на безброй фактори, като поглъщане на по-големи количества въздух при хранене, алергия към белтъка на кравето мляко, гастроезофагеален рефлукс.

Варицела: симптоми и лечение Здраве

Варицела: симптоми и лечение

Варицелата е вирусна инфекция, причинена от варицела зостер вирус. Заболяването е силно заразно и причинява обрив по кожата. Как да я разпознаете и лекувате?

Безусловните рефлекси на бебето Здраве

Безусловните рефлекси на бебето

На пръв поглед няма по-невинно и беззащитно създание от човешкото бебе. Веднага след раждането си обаче, то може да намери без проблем гърдата на мама и да засуче, да гълта млякото, или да затвори очи, когато светлината е ярка.