Здраве

8 най-чести грешки на родителите през първата година Здраве

8 най-чести грешки на родителите през първата година

Никой не е безгрешен и знанието не пада от небето. Това важи с пълна сила за младите родители. Те имат склонността да допускат определени грешки през първата година от живота на детето. Ето кратък списък на най-често срещаните, за да ги избягвате.

Най-често задаваните въпроси за бебешките храни Здраве

Най-често задаваните въпроси за бебешките храни

Как да избера най-добрата храна за своето дете? Колко време след отваряне на бурканчето с готово бебешко пюре то е годно за консумация? По-добре ли е за моето бебе да купувам храни, изрично категоризирани като еко, био или органични? Не е ли за предп

Мислим си, че знаем, но не знаем Здраве

Мислим си, че знаем, но не знаем

Едно от нещата, които винаги ме е вбесявало е да чуя горд татко гръмогласно да разказва как едногодишният му син вече топи пръстче в неговата бира. В такива моменти всички на масата прихват да се смеят, а аз удрям с въображаем чук по главата на фукльото и

Масло или зехтин Здраве

Масло или зехтин

Съвременната жена смята, че мазнините са вредни. Когато обаче става въпрос за деца, диетолозите са категорични - определено количество мазнини в менюто на децата е задължително за доброто им здраве и оптималното им развитие.

9 въпроса към детския стоматолог Здраве

9 въпроса към детския стоматолог

Ако си мислите, че мъникът трябва да отиде на зъболекар само при нужда, например при първия кариес, много грешите. Редовните прегледи при стоматолога започват от ранна детска възраст.

Истории в пелената Здраве

Истории в пелената

Преди да станем родители, всички гледаме с отвращение пълна пелена, дори и на картинка, и инстинктивно запушваме нос. След като станем родители обаче, започваме да разглеждаме и изследваме всичко, което бебето изхвърля в пелената. Съдържимото може да разк

Ротавирусът не се бои от чисти ръце Здраве

Ротавирусът не се бои от чисти ръце

Ротавирусът е един от най-честите причинители на диария и други стомашно-чревни проблеми при бебетата и малките деца. Погледнат под микроскоп, той е с кръгла форма, откъдето идва и името му „рота" (лат. rota - колело).

Вирусен менингит Здраве

Вирусен менингит

Менингитът е възпаление на мозъчната обвивка, което се причинява от вируси, бактерии, гъбички, паразити и токсични вещества.

Правила за ушна хигиена Здраве

Правила за ушна хигиена

Неведнъж сме чували, че спазването на правилата за лична хигиена помага за съхранението и укрепването на здравето.