Здраве

Зрението на бебето Здраве

Зрението на бебето

Какво вижда новороденото? Как се променя зрението на бебето през първата годинка?

Грижа за венците и зъбките Здраве

Грижа за венците и зъбките

Всеки знае колко е важно да се поддържа устната хигиена на мъника. Но често си задаваме въпроса откога трябва да започне този процес при бебетата, как точно да се справяме със задачата, когато зъбките още не са налице, и с какви средства.

Дисекция на продукта Здраве

Дисекция на продукта

Етикети, етикети, етикети. Учат ни да ги четем - четем ги. Обаче знаем ли какво всъщност има вътре? Може би първите три съставки - да, но оттам нататък започва истинското колебание. Защо пюрето е БИО и защо бебешкото кремче няма парабени? Да поставим лупа

Домашно спешно отделение Здраве

Домашно спешно отделение

Сезонът е в разгара си! Не, не ски сезонът, не и морският. В своя вихър е сезонът на раните. Той обикновено започва с прохождането и завършва... май никога не завършва.

Престой в болницата при Ротавирус Здраве

Престой в болницата при Ротавирус

Болестта при детето и свързаната с това необходимост да постъпи в болница винаги се явяват стресови ситуации за родителите. И колкото по-малко е детето, толкова повече са тревогите и безпокойствата у тях.

Напкин дерматит Здраве

Напкин дерматит

Едно от неприятните неща, които се случват на малките бебчета, е да се обринат в зоната на пелената. Стават неспокойни, ритат с крачета, плачат дори и когато ги мием с вода. Има множество причини, които предизвикват този проблем.

Остър аденоидит Здраве

Остър аденоидит

Ако детето ви е в яслена възраст, то вероятно сте чували от други майки или вие самите твърдите за своето, че има хрема и е с гъгнещ глас, защото има проблем с третата сливица и това не е нищо опасно. Но всъщност подобно твърдение е напълно погрешно.

Специалните менюта в детските кухни Здраве

Специалните менюта в детските кухни

Темата за детската храна, респективно за детските кухни, винаги е вълнувала родителите. Просто защото в периода след като детето вече е захранено, е много важно менюто му да бъде рационално, за да се избегнат сериозни здравословни проблеми.