Здраве

Пневмония при най-малките Здраве

Пневмония при най-малките

Детето ви е с 40ºС температура. Има треска, диша често, а сърчицето му сякаш ще изскочи от гърдичките. Кашля мъчително. Опасенията са за пневмония... Още при чуването на тази дума ви обхваща паника.

Тетанус Здраве

Тетанус

Чули-недочули, чели-недочели, родителите тичаме с децата към педиатричния кабинет за поредната ваксинация ДТК. За какво се прави тя и какво знаем за болестите, срещу които се бори. Да видим!

Памперс дерматит Здраве

Памперс дерматит

С този проблем се запознават болшинството от младите майки. Защо детската кожа е подложена на всевъзможни раздразнения? Всичко се дължи на нейната особена структура.

Болно гърло Здраве

Болно гърло

Ангината е едно от най-често срещаните заболявания при децата във възрастта от 3 до 7 години. Заболяването може да протече леко или да се усложни.

Изцеждане на кърма Здраве

Изцеждане на кърма

Към нетърпението, с което очаквате своето малко съкровище, след раждането се добавя огромна радост, но и грижи за здравето и отговорност за бъдещето му. Кърменето е идеалният начин за хранене на бебето - естествен процес, предвиден от самата природа. Уник

Климатът в детската стая Здраве

Климатът в детската стая

Някои родители са убедени, че е много важно детето да бъде на топло. И в дома си създават тропически климат, в който мъникът лесно може да се претопли.

Какво има в памперса? Здраве

Какво има в памперса?

Съдържанието на памперса нагледно разказва за здравето на детето. Внимателната майка забелязва даже незначителните изменения в изпражненията на своето дете. Те могат да сигнализират за определени проблеми със здравето на мъника, а също за някои грешки в х

Порезни рани Здраве

Порезни рани

Децата опознават заобикалящия ги свят чрез игрите и лудориите. Но, за съжаление, мъниците не винаги са достатъчно внимателни. Какво да правите, ако детето се е порязало? Как да му помогнете? И в кои случаи трябва да потърсите медицинска помощ?

Щастливият имунитет Здраве

Щастливият имунитет

Наскоро една приятелка ми разказа как закалявали децата в Русия. Изкарвали ги от детската градина по гащички на двора в снега и ги поливали с вода. Чудя се дали лелките са се събличали по бельо и също редом с децата са нагазвали в снега. Едва ли! Стояли с

Анестезията ...или как спомените могат да бъдат изтрити Здраве

Анестезията ...или как спомените могат да бъдат изтрити

Отивате на лекар, защото търсите помощ относно проблем, който педиатърът или вие сте открили в детето си. И както си мислите, че ще ви изпишат някое лекарство, бум - светът се срива в краката ви. Лекарят с най-спокоен тон ви обяснява как ще се наложи бебе