Здраве

ОБЩУВАНЕ НЕ НА ШЕГA Здраве

ОБЩУВАНЕ НЕ НА ШЕГA

Родителите винаги имат желание да общуват с бебето си, поне през първата година от живота му. Важно е доколко и двете страни са мотивирани за това. Детето все още не знае как точно да се справи с тази достатъчно сложна задача, но му е много интересно. Мот

ОТНОВО ДИАРИЯ?! Здраве

ОТНОВО ДИАРИЯ?!

През първата и втората годинка детският стомах е много чувствителен. Стомашното разстройство може да бъде предизвикано не само от бактерии, които водят до диария, но и от плодове и зеленчуци, и простудни заболявания. Ако неочаквано изпражненията на мъник

НАЙ-ЧЕСТАТА ТРАВМА - ИЗГАРЯНИЯ Здраве

НАЙ-ЧЕСТАТА ТРАВМА - ИЗГАРЯНИЯ

Изгарянията са едни от най-честите травми при малките деца. Ежедневно по вестниците и новините съобщават за подобни инциденти. Независимо от статистиката обаче не всички родители умеят да оказват първа помощ. Повечето от тях, когато попаднат в екстремна с

8 ПРОСТИ ПРАВИЛА ЗА ХРАНЕНЕ Здраве

8 ПРОСТИ ПРАВИЛА ЗА ХРАНЕНЕ

Всеки, който поне веднъж се е опитвал да застави дете „хапни още една лъжичка за мама“, много добре разбира колко трудно е на родителите в този момент. Предлагаме ви 8 стратегически стъпки, които се надяваме да разрешат проблема с храненето във вашия дом.

ДИФТЕРИЯ Здраве

ДИФТЕРИЯ

Чули-недочули, чели-недочели, родителите тичаме с децата към педиатричния кабинет за поредната ваксинация ДТК. За какво се прави тя и какво знаем за болестите, срещу които се бори. Да видим!

Вътречерепно налягане Здраве

Вътречерепно налягане

Навярно днес почти всяка майка и баща знаят за съществуването на вътречерепно налягане при малките деца. Какво всъщност означава „повишено вътречерепно налягане”? Диагноза ли е или някакъв симптом? Това ще разберете от следващите редове.

Пийте за здраве! Здраве

Пийте за здраве!

Водата е част от правилното хранене. Поощрявайте детето да утолява жаждата с вода - най-добрата безалкохолна напитка. Създайте здравословен навик на вашето дете да пие вода от най-ранно детство!

Плешиво бебе Здраве

Плешиво бебе

Вашият бебчо е с плешива глава? А когато се роди, имаше толкова много коса! Защо стана така? Не се притеснявайте, това е съвсем нормален процес на обновяване на бебешката коса, който има своето обяснение.

Слухът на бебчо Здраве

Слухът на бебчо

Важен елемент от развитието на бебето е слухът. За да сте сигурни, че всичко е наред, трябва да познавате особеностите му при новородените и в случай на проблем, да реагирате навреме.

Експерименти за малкия мислител Здраве

Експерименти за малкия мислител

С помощта на хитроумни уловки и дълги наблюдения учените получават все повече информация за това какво се случва в бебешката главичка. И не спират да се учудват колко висока е степента на умствено развитие на човека в тази ранна, "безсловесна" възраст.

ФАКТИ за физиологичната жълтеница Здраве

ФАКТИ за физиологичната жълтеница

Когато лекарят ви съобщи, че новороденото ви бебче има жълтеница, не се паникьосвайте! Безспорно най-същественото тук, което ще ви помогне да запазите самообладание, е фактът, че почти всяко детенце минава през това. Ето защо вие се нуждаете от повече ин