Здраве

Коликите – страшни истории за млади родители Здраве

Коликите – страшни истории за млади родители

“О, ти ще видиш, когато започнат коликите!” Винаги ще се намери някой да “предупреди” бъдещите родители за очакващите ги преживявания с бебето. За коликите се носят легенди. Но какво точно представляват и има ли начин да се преборим с този общоизвестен к

Възстановителен режим Здраве

Възстановителен режим

Лекарите използват термина „дисбактериоза”, когато говорят за измененията в микрофлората на храносмилателната система. Това още не е заболяване – само отклонение от нормата.

От другата страна, по корем Здраве

От другата страна, по корем

Много е важно да слагате малкото бебе, ненавършило годинка, по корем. Защо и как да правите това правилно?

Витаминозна атака Здраве

Витаминозна атака

Което дете изяде най-много сурови плодове и зеленчуци, прави витаминозна атака на „лошите” микроби в коремчето и става здрав и силен, готов за подвизи в игрите.

СТЕРИЛИЗАЦИЯТА  мярка за чистота Здраве

СТЕРИЛИЗАЦИЯТА мярка за чистота

Всички уреди за хранене на бебето трябва да се пазят чисти, защото това е изключително важно за неговото здраве – това го знае всяко хлапе, затова да преминем директно към начините за стерилизация.

Здраве

Храносмилателна система

Благодарение на тази система детето всеки ден се наслаждава на вкуса на маминото мляко, зарежда се с енергия, получава вещества, необходими за растежа и развитието.

Революция в коремчето, всичко за коликите Здраве

Революция в коремчето, всичко за коликите

Майките, които ще се сблъскат през третата седмица от живота на бебчо с проблема колики, първо трябва да запомнят, че това не е болест, а преди всичко „криза на ранната възраст“, която при повечето мъници свършва след около 3 месеца. Затова и преодоляване

Правилно дишане Здраве

Правилно дишане

Трябва да се диша през носа. Може да се каже, че няма по-просто правило от това.

Витамин Д: Слънчевият витамин Здраве

Витамин Д: Слънчевият витамин

Много е писано и казано за този витамин. Някои неща вече знаете, за други научавате, когато поканите темата на гости за по-дълго.