Здраве

СТЕРИЛИЗАЦИЯТА  мярка за чистота Здраве

СТЕРИЛИЗАЦИЯТА мярка за чистота

Всички уреди за хранене на бебето трябва да се пазят чисти, защото това е изключително важно за неговото здраве – това го знае всяко хлапе, затова да преминем директно към начините за стерилизация.

Здраве

Храносмилателна система

Благодарение на тази система детето всеки ден се наслаждава на вкуса на маминото мляко, зарежда се с енергия, получава вещества, необходими за растежа и развитието.

Революция в коремчето, всичко за коликите Здраве

Революция в коремчето, всичко за коликите

Майките, които ще се сблъскат през третата седмица от живота на бебчо с проблема колики, първо трябва да запомнят, че това не е болест, а преди всичко „криза на ранната възраст“, която при повечето мъници свършва след около 3 месеца. Затова и преодоляване

Правилно дишане Здраве

Правилно дишане

Трябва да се диша през носа. Може да се каже, че няма по-просто правило от това.

Витамин Д: Слънчевият витамин Здраве

Витамин Д: Слънчевият витамин

Много е писано и казано за този витамин. Някои неща вече знаете, за други научавате, когато поканите темата на гости за по-дълго.

Фонтанелата Здраве

Фонтанелата

Когато галите своето новородено по главата, вие с вълнение напипвате място, където напълно отсъства кост, а има само тънка мембрана, под която нещо пулсира. И веднага възниква въпросът: „Може ли това да крие някаква опасност за мъничето?”

Да седнем удобно на големия стол Здраве

Да седнем удобно на големия стол

Детските столчета са важен елемент не само от интериора. От тяхното удобство до голяма степен зависи и апетитът на детето, и настроението му.

Да преговорим: РУБЕОЛАТА Здраве

Да преговорим: РУБЕОЛАТА

От какво се причинява рубеолата? Кой боледува от нея, изгражда ли се имунитет срещу болестта? Как? Да започнем с най-важното: рубеолата е ваксинопредотвратима инфекция. Въпреки това, има неща, които задължително трябва да знаем за нея...

Кръв от носа Здраве

Кръв от носа

Всеки родител може да се сблъска с проблема, когато внезапно от носа на мъника потича кръв. Как да не изпаднете в паника и правилно да окажете първа помощ? Необходимо ли е в този случай да посетите лекар?

Здраве

Крива шия

Струва ви се, че вашето бебче през цялото време си притиска рамото? Постоянно накривената главичка на една страна, може да е признак за крива шия. В този случай трябва да се обърнете към специалист и да започнете лечение.