Здраве

Да преговорим: РУБЕОЛАТА Здраве

Да преговорим: РУБЕОЛАТА

От какво се причинява рубеолата? Кой боледува от нея, изгражда ли се имунитет срещу болестта? Как? Да започнем с най-важното: рубеолата е ваксинопредотвратима инфекция. Въпреки това, има неща, които задължително трябва да знаем за нея...

Кръв от носа Здраве

Кръв от носа

Всеки родител може да се сблъска с проблема, когато внезапно от носа на мъника потича кръв. Как да не изпаднете в паника и правилно да окажете първа помощ? Необходимо ли е в този случай да посетите лекар?

Здраве

Крива шия

Струва ви се, че вашето бебче през цялото време си притиска рамото? Постоянно накривената главичка на една страна, може да е признак за крива шия. В този случай трябва да се обърнете към специалист и да започнете лечение.

Изследвания на бебето Здраве

Изследвания на бебето

Какво се изследва? Какво означават показателите и кой може да ги разчете? Какви са най-често срещаните отклонения от нормите и има ли единни норми за всички? На тези и още други въпроси ще получите отговори в следващите редове.

Активна гимнастика Здраве

Активна гимнастика

Идеите за ранното развитие на бебето направо са обладали умовете на младите майки.

Здраве

Плоско стъпало при децата

Плоскостъпието се състои в отпускане (изглаждане, спадане) на надлъжния свод или на двата свода на стъпалото.

Общуване преди раждането Здраве

Общуване преди раждането

Ако статията „Първите уроци” от брой 23, за общуване с бебето преди раждането, ви се е сторила дръзка, тук ще намерите отговор за съмненията си.