Здраве

6 ползи от бебешкия масаж Здраве

6 ползи от бебешкия масаж

Преди да развие езиковите си умения, бебето общува чрез докосване. Прегръдка, целувка, милване карат мъничето да се чувства сигурно и му казват, че е обичано.

Топ 3 продукти за чиста и мека кожа Здраве

Топ 3 продукти за чиста и мека кожа

Козметиката на бебето нерядко конкурира тази на мама и татко. За мъника се грижат безброй почистващи и овлажняващи средства, съобразени с фината му кожа.

На почивка без проблеми Здраве

На почивка без проблеми

Обратното броене до мечтаната почивка вече е факт и повечето от нас знаят къде ще отидат.

Колекция за лесно кърмене Здраве

Колекция за лесно кърмене

„За да бъде кърменето ви успешно, са нужни две неща: положителна нагласа и желание да дарите бебето с безценна за развитието му храна“.

Коварните неща Здраве

Коварните неща

Бобче, грахче, топче, дребно камъче, батерия за часовник (тип таблетка), части от конструктури. Какво ли е общото между тях? На пръв поглед напълно различни, всички тези неща са обединени от едно – идеални са за „пъхане“ в нослетата на децата.

Защита от насекоми Здраве

Защита от насекоми

Освен радост и приключения, разходките на открито носят на малчуганите и риск от близка среща с насекоми. Хвъркатите неприятели могат да бъдат неутрализирани с помощта на репеленти, чиито особености не бива да пренебрегвате.

Грешки при крусти Здраве

Грешки при крусти

Въпреки че не са заразни или провокирани от алергии, млечните корички върху скалпа на бебето, наричани още крусти, са проблем, чието разрешаване изисква постоянство и търпение.

Сълзи в очите Здраве

Сълзи в очите

Ако вашето бебче не плаче, но очичките му са пълни със сълзи, най-вероятно има запушени слъзни канали. Ако забележите такъв проблем, не отлагайте посещението при лекар, най-добре – детски офталмолог, който ще ви посъветва как да постъпите в ситуацията.

Стомашни неволи Здраве

Стомашни неволи

Лятото е сезон, който освен много слънце, приятни емоции и жадувана почивка, може да донесе и неприятни стомашни проблеми, особено за малките деца. За отключване на червената лампичка „болно коремче” е достатъчно глътка вода от мръсен басейн или хапка неи

Слънцезащита за мъници Здраве

Слънцезащита за мъници

Освен много емоции и игри на открито, топлото време върви в комплект и с опасните слънчеви лъчи. За да не бъдат засегнати от влиянието им, децата могат да бъдат защитени с няколко основни правила.