Детска психология

Смях без причина? Детска психология

Смях без причина?

Много често, когато някой иска да опише щастлив и благополучен дом казва: „Там звучи детски смях“.

Детето - вълк в овча кожа или лъв със заешко сърце Детска психология

Детето - вълк в овча кожа или лъв със заешко сърце

Що за човек ще стане детето ни – жизнерадостен, инициативен, решителен, отговорен, мрачен, необщителен, нерешителен, безотговорен, зависи както от гените му, така и от средата, в която расте, от начина, по който го възпитаме, от отношението ни към него и

Вярвам в Дядо Коледа! Детска психология

Вярвам в Дядо Коледа!

Дядо Коледа, известен по света още като Санта Клаус, Свети Никола, Крис Крингъл и Дядо Мраз, е едновременно исторически и митологичен герой, чието име се свързва с носенето на подаръци на Рождество Христово.

Защо ми причинихте това име? Детска психология

Защо ми причинихте това име?

Толкова именни дни предстоят напоследък, че не можем да подминем темата за имената – но не тези, които чуваме и веднага забравяме.

ПСИХОАНАЛИЗА за най-малките Детска психология

ПСИХОАНАЛИЗА за най-малките

В психологията и психоанализата съществува цял раздел, който се занимава изключително с особеностите на кърмаческата възраст.

Синдром на хиперактивност Детска психология

Синдром на хиперактивност

Синдромът на хиперактивност с дефицит на вниманието е сред по-често срещаните в детството нарушения на невропсихологическото развитие.

Детска психология

РАЗВОДЪТ

Енциклопедията дава кратко и категорично тълкуване на думата „развод”: „Формално приключване на брака”. Отвъд „формалното приключване” обаче се спотайва истински ураган от чувства, който напира да ни завладее и не рядко застрашава и без това крехкия ни жи

Детска психология

РЕФОРМАТОРИТЕ

В педагогиката и възпитанието също се извършват революции... в името на една красива идея – щастливото и хармонично дете.

Детска психология

ОТСТЪПЕТЕ !

Ако детето ви не може да се нарече тихо, а точно обратното - то е активно, темпераментно, обича да прави пакости (да плюе храна или да се разплаче без повод), силите ви сигурно са се изчерпали.