Развитие и обучение

Епоха на консуматора Развитие и обучение

Епоха на консуматора

В съвременното общество играта има обучителен характер и е важен резултатът, за общуване често не може и дума да става, защото игрите са в електронен вид или са адаптирани строго към индивидуалните нужди на всяко дете.

„Излезе ми ечемик“ Развитие и обучение

„Излезе ми ечемик“

При децата често се появяват ечемици. Те измъчват и тях, и родителите им. Ечемикът се появява като изневиделица и изчезва за няколко денонощия, при правилно лечение. Но какво всъщност предизвиква неговата поява?

Новата стара Монтесори педагогика Развитие и обучение

Новата стара Монтесори педагогика

Създадена преди повече от 100 години, възхвалявана в някои държави и оспорвана в други, Монтесори педагогиката и до днес предизвиква вниманието на хората, занимаващи се с деца.

Кривогледството Развитие и обучение

Кривогледството

Кривогледството е едно от най-четите детски очни заболявания. Истината е, че на хората, които имат видими козметични недостатъци, не им е никак леко. Дефектът им привлича вниманието и погледите на хората, а това, особено в детството, се преживява трудно.

Развитие и обучение

Свят в сиво?

Когато детето бърка или дълго не може да познае някой цвят, трябва да се обърнете към специалист, за да изясните дали това не е резултат от вроден дефект на зрението.

Развитие и обучение

Времето, що е то?

Когато аз бях дете, имах време за всичко. И на моите приятелки също им стигаше.

Като по ноти! Развитие и обучение

Като по ноти!

Първият и най-съвършен музикален инструмент, с който се запознават децата, е гласът на майката, нежно припяващ детски песнички. Все пак, би било грешка да се смята, че за едва родилото се бебче е недостъпна и другата, по-сложна музика.