Детска психология

Децата и техните сънища Детска психология

Децата и техните сънища

Чудите се какво се случва в малката главица на вашата рожба, докато спи? Дали сънува, какво, защо и как се чувства, като се събуди? Ето няколко напътствия, които ще ви позволят да надникнете в света на детските сънища.

Защо момиченцата си играят на принцеси? Детска психология

Защо момиченцата си играят на принцеси?

Царската дъщеря си има всичко - замък, скъпоценни камъни, каляски, балове, прислуга и най-важното - разкошни рокли, а и корона... Принцесите имат и преживяват всичко, за което си мечтае едно малко момиченце - е, как тогава да не си играе на това?!?

Внимание - дете на диета! Детска психология

Внимание - дете на диета!

Да кажем, че имаме следната ситуация: ражда се дете; за огромна радост на майката се оказва от онези определено „незлояди" бебета, които си похапват с апетит от майчината кърма или шишето с мляко, а после не се мръщят нито на зеленчуковото пюре, нито на

Татко си отиде ... Детска психология

Татко си отиде ...

Днес съвсем не е рядко явление млади родителски двойки да се разделят, при това - след като вече са създали своето чакано, любимо детенце. Така, без да знае защо или да има някаква вина, още съвсем невръстно то остава да живее самичко с мама.

Сърдито дете – как да му помогнем? Детска психология

Сърдито дете – как да му помогнем?

Вашето дете не обича промените? Трудно се адаптира към новите условия? Лесно изпада в лошо настроение и е настроено негативно към всичко, което му предложите? Е, може би мъничето е с онзи характер, определян с една дума като „труден”.

До полата на мама Детска психология

До полата на мама

В най-добрия случай периодът, през който детето е до полата на мама и не я пуска да мръдне без него, продължава, докато то стане на 3 годинки. Майката си остава най-сигурният „пристан", когато мъникът го е страх, иска нещо или пък просто се сблъсква с но

Скучно ми е! Детска психология

Скучно ми е!

Много време и усилия е необходимо да отделяме още от раждането на децата ни, за да не им бъде един ден скучно. Важно е да бъдем повече време заедно и активно да общуваме с тях.

7 алтернативи на наказанието Детска психология

7 алтернативи на наказанието

Децата винаги ще бъдат палави, шумни, капризни дори когато не трябва. Като че ли основната им цел е да изпитват здравината на имуществото вкъщи и родителските нерви. Може ли да се озапти развилнелият се малчуган без помощта на крясъци и наказания?

Тъмната страна на приказките Детска психология

Тъмната страна на приказките

Трудно е да си представим какъв би бил животът ни, ако не съществуваха митовете, легендите, песните и приказките.

На модния подиум Детска психология

На модния подиум

Славата от сцената и продължителните аплодисменти на въодушевената публика са емоция, която силно привлича и децата. Някои от тях още от съвсем ранна възраст започват да мечтаят за изяви пред публика.

ТУР, но не туристически Детска психология

ТУР, но не туристически

Като родител всеки ден се сблъсквам с личните си страхове, свързани с израстването на децата ми. Опасявам се от влиянието на външната среда, притеснявам се дали ще успеем да им предоставим правилната вътрешна среда, ужасявам се от резултата при оформянето