Развитие и обучение

Ранно окосмяване Развитие и обучение

Ранно окосмяване

Всички се борим с окосмяването. Защото сме суетни, модерни, метросексуални, защото днес всички искаме да сме с перфектно гладка кожа. Когато обаче забележим първите признаци на окосмяване при децата си, не го премахваме с лекота, а започваме да се безпоко

Игри на асфалта Развитие и обучение

Игри на асфалта

Има една гледка, която безотказно бързо и с все сила ме връща към спомените от детството и това е играещи навън деца.

Детските парти клубове Развитие и обучение

Детските парти клубове

Спомняте ли си едно време как нашите майки подготвяха рождените ни дни? Огромна чиния с малки сандвичета от франзела, соленки, сладки и „швепс" бяха задължителното меню, плюс домашно приготвена торта със сметана и течен шоколад (например).

Режим за първокласника – за да е всичко наред Развитие и обучение

Режим за първокласника – за да е всичко наред

За първа година на училище - този период е изпитание не само за хлапето, но и за родителите му. Сутрин всички тичат нагоре-надолу и си пречат взаимно. Пред банята очевидно трябва да се монтира светофар, няма време за правене на закуска, детето чак сега си

Гимнастика за деца Развитие и обучение

Гимнастика за деца

Ще се запитате защо на децата им е необходима гимнастика? Нали и без това през целия ден се движат? А за майката това е допълнително натоварване. Нека проучим въпроса.

Децата индиго Развитие и обучение

Децата индиго

Деца индиго - така са наречени децата, чийто оттенък на аурата е с индигов цвят. Майка на теорията на този феномен (оспорван от науката като такъв) е Нанси Ан Тапе, която е класифицирала през 70-те години на миналия век хората според цветовете на аурите и

Тайна, пазена в кошер Развитие и обучение

Тайна, пазена в кошер

Като в истинска приказка малките пчелички крият хиляди загадки по пътя към производството на един от най-ценните продукти, произвеждани в природата - меда.

Мудното дете Развитие и обучение

Мудното дете

През последните години постоянно слушам за дивите деца, за хиперактивните деца, за агресивните деца, за нетърпеливите деца.

Сутрешно събуждане Развитие и обучение

Сутрешно събуждане

Един от най-гадните (извинете за думата, но най-точно изразява детските ми чувства) спомени от миналото е сутрешното събуждане от родителите ми.

Лед под краката и огън в сърцето Развитие и обучение

Лед под краката и огън в сърцето

Всички виждаме какъв огън гори в очите на състезателите по фигурно пързаляне, хокей и шорттрек. Няма как човек, който се е качил на кънки, да остане безчувствен към своята професия.

Внимание! Кучето хапе Развитие и обучение

Внимание! Кучето хапе

Какво трябва да казват родителите на своите деца, за да ги предпазят от ухапване от животно? И какво не трябва да им казват, за да не породят у тях патологичен страх от животни?

Най-страшният кошмар: детето го няма! Развитие и обучение

Най-страшният кошмар: детето го няма!

Не може да не сте се губили като малки. Може би още помните сълзите в очите на майка си в мига, когато ви сграбчва и притиска неистово към гърдите си... Сега вие сте майка.