Развитие и обучение

Децата индиго Развитие и обучение

Децата индиго

Деца индиго - така са наречени децата, чийто оттенък на аурата е с индигов цвят. Майка на теорията на този феномен (оспорван от науката като такъв) е Нанси Ан Тапе, която е класифицирала през 70-те години на миналия век хората според цветовете на аурите и

Тайна, пазена в кошер Развитие и обучение

Тайна, пазена в кошер

Като в истинска приказка малките пчелички крият хиляди загадки по пътя към производството на един от най-ценните продукти, произвеждани в природата - меда.

Мудното дете Развитие и обучение

Мудното дете

През последните години постоянно слушам за дивите деца, за хиперактивните деца, за агресивните деца, за нетърпеливите деца.

Сутрешно събуждане Развитие и обучение

Сутрешно събуждане

Един от най-гадните (извинете за думата, но най-точно изразява детските ми чувства) спомени от миналото е сутрешното събуждане от родителите ми.

Лед под краката и огън в сърцето Развитие и обучение

Лед под краката и огън в сърцето

Всички виждаме какъв огън гори в очите на състезателите по фигурно пързаляне, хокей и шорттрек. Няма как човек, който се е качил на кънки, да остане безчувствен към своята професия.

Внимание! Кучето хапе Развитие и обучение

Внимание! Кучето хапе

Какво трябва да казват родителите на своите деца, за да ги предпазят от ухапване от животно? И какво не трябва да им казват, за да не породят у тях патологичен страх от животни?

Най-страшният кошмар: детето го няма! Развитие и обучение

Най-страшният кошмар: детето го няма!

Не може да не сте се губили като малки. Може би още помните сълзите в очите на майка си в мига, когато ви сграбчва и притиска неистово към гърдите си... Сега вие сте майка.

Играчките, които говорят Развитие и обучение

Играчките, които говорят

Играта не е просто „рутинна работа", която детето извършва поради възрастовите си особености. През играта то получава знания за заобикалящия го свят, учи и съответно се подпомага формирането на неговата личност в емоционалната, физическата и социалната с

Болки от растежа Развитие и обучение

Болки от растежа

Спите спокойно, изведнъж чувате писък. Или отново спите спокойно и усещате, че някой хлипа до вас. И в двата случая детето ви иска помощ - объркано е, боли го и не знае защо.

Ранното обучение и развитието на детето Развитие и обучение

Ранното обучение и развитието на детето

Всеки родител иска детето му да бъде интелигентно, да чете много, да бъде добър ученик и в крайна сметка да стане един образован човек. Затова е естествено да желаете да започнете с обучението му от най-ранна възраст.

5 неща, които трябва да знаем за ДЕТСКАТА ГРАДИНА Развитие и обучение

5 неща, които трябва да знаем за ДЕТСКАТА ГРАДИНА

Решихте ли се вече? Това значи, че главата ви е пълна със съвети, информацийки и направо с цели статии по въпроса. Дишайте равномерно! Да се опитаме да систематизираме информацията. И така: какво трябва да знаем за детската градина, преди да й дадем детет